«Εξαντλούν» την αντασφάλιση oι φυσικές καταστροφές

Τον «προϋπολογισμό» των αντασφαλιστικών εταιρειών για αυτό το έτος φαίνεται πως εξαντλεί  ο σεισμός στη Χιλή σύμφωνα με την Standard & Poor’s Rating Services

Το  κόστος του σεισμού υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 8-12 δισ. δολάρια και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτού του ποσού θα κληθεί να καλύψει ο αντασφαλιστικός τομέας.

Οι απώλειες από το σεισμό «θα μειώσουν τους ετήσιους προϋπολογισμούς σε πολλές επιχειρήσεις αντασφάλισης» αναφέρει η S & P στην έκθεση «Οι αντασφαλιστές θα πληρώσουν το λογαριασμό για τις απώλειες του σεισμού στη Χιλή». «Πολλοί αντασφαλιστές έχουν εξαντλήσει περισσότερο από το ήμισυ των προϋπολογισμών τους για το έτος και μένουν  «με μικρό μαξιλάρι» για επικείμενες πιθανές απώλειες κατά το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους αναφέρει χαρακτηριστικά η S & P. 

Οι απώλειες του σεισμού, καθώς και εκείνων που προέρχονται από ανεμοθύελλα Xynthia στην Ευρώπη, τις καταιγίδες που το χειμώνα σημειώθηκαν κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ, τις κακές καιρικές συνθήκες στην Αυστραλία και την Κόκκινη πετρελαιοκηλίδα Horizon «είναι πιθανό να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στα κέρδη του κλάδου περιουσίας/ ατυχημάτων σε όλο τον κόσμο», σύμφωνα με την έκθεση.

«Εάν το 2010 αποδειχτεί ενεργή χρόνια σε επίπεδο καταστροφικών γεγονότων και συσσωρευτούν ζημίες δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα σωρευτικά αποτελέσματα των εν λόγω ζημιών θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στα κεφάλαια των λίγων αντασφαλιστών, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε δράσεις αξιολόγησης» δήλωσε ο οίκος S & P .

Πηγή: Business Insurance