Αύξηση παραγωγής κατά 63% για την Εμπορική Ζωής

Μεγάλη άνοδο κατά 63,02% σημείωσε η παραγωγή ασφαλίστρων της Εμπορικής Ζωής κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010.
Τα εγγεγραμμένα μικτά ασφάλιστρα ανήλθαν σε 81,93 εκατ. ευρώ έναντι 50,26 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2009 και είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που η εταιρία επιτυγχάνει μεγάλη αύξηση στην παραγωγή της.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, με το αποτέλεσμα αυτό, η Εμπορική Ζωής εδραιώνει την έκτη θέση στην κατάταξη της ασφαλιστικής αγοράς με μερίδιο που αγγίζει το 7% έναντι 4,13% που ήταν αντίστοιχα το 2009.

Όπως επισημαίνουν, η Εμπορική Ζωής υιοθέτησε από το 2009 μία νέα στρατηγική τόσο στον τομέα των νέων προϊόντων, όσο και στον τομέα του μάρκετινγκ & των πωλήσεων με τη δυναμική συμμετοχή της Εμπορικής Τράπεζας και ιδιαίτερα του δικτύου πωλήσεων των καταστημάτων της.

Η Εμπορική Ζωής εξηγούν, με μία σειρά καινοτόμων Unit Linked προγραμμάτων εφάπαξ και τακτικών καταβολών, με διευρυμένα εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλα τα στελέχη πωλήσεων της Εμπορικής Τράπεζας και συνεχή υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα, δημιούργησε μία υγιή βάση για περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της και την εισαγωγή πρωτοποριακών ασφαλιστικών προγραμμάτων ζωής στην ελληνική αγορά. Επίσης, η Emporiki Life έχει ενισχύσει ιδιαίτερα την εικόνα της στην αγορά του bancassurance εκμεταλλευόμενη την τεχνογνωσία, την μακροχρόνια εμπειρία και τη σιγουριά που συνδέεται με το όνομα του μετόχου της, την Credit Agricole.

Υπενθυμίζεται, ότι η Credit Agricole Assurances, μέλος του Ομίλου Credit Agricole, είναι από 1/1/2010 με ποσοστό 100% ο μοναδικός μέτοχος της Εμπορικής Ζωής, η οποία προωθεί τα προϊόντα της αποκλειστικά μέσα από το Δίκτυο καταστημάτων της Εμπορικής Τράπεζας.

Όπως τόνισε ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Ζωής κ. Richard Sutton, ο οποίος ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα από τον Ιούλιο, στόχος της εταιρίας είναι η αύξηση της δυναμικής της σε όλα τα επίπεδα (προϊόντα και υπηρεσίες), η περαιτέρω βελτίωση της αυτοματοποιημένης διαχείρισης των εργασιών της και η ενδυνάμωση της συνεργασίας της με την Εμπορική Τράπεζα σύμφωνα με το μοντέλο του μητρικού ομίλου των δυο εταιριών, της Credit Agricole, που είναι ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος στη Γαλλία.