Σε τριετή λιτότητα το Επικουρικό

Προγραμματισμό των υποχρεώσεών του για διάστημα τριών ετών κάνει το Επικουρικό Κεφάλαιο, προκειμένου να εκτιμήσει το ύψος του δανείου το οποίο θα ζητήσει από τις τράπεζες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα της δανειοδότησης του φορέα συζητήθηκε χθες στη συνεδρίαση της διαχειριστικής επιτροπής, τα μέλη τη οποίας αποφάσισαν την κατάρτιση τριετούς πλάνου, που θα βασιστεί σε μια αναλογιστική και μια οικονομική μελέτη, οι οποίες θα καθορίσουν το χρόνο της δανειοδότησης, όπως και το ποσό του δανείου.
 
Η διαχειριστική επιτροπή έδωσε στις αρμόδιες υπηρεσίες προθεσμία περίπου 10 ημέρων για την κατάρτιση των δύο ανωτέρω μελετών, ώστε στη συνέχεια το Επικουρικό να αποφασίσει για το δάνειο.
 
Τέλος, χθες, η διαχειριστική επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την επιλογή ανεξάρτητης εταιρείας η οποία θα έχει την ευθύνη του ελέγχου των εκκαθαρίσεων και ειδικότερα των εκκαθαριστών, των διαχειριστών και των δικηγόρων, προκειμένου οι διαδικασίες να γίνουν ταχύτερες, αλλά και αποδοτικότερες για το φορέα.