Allianz Global Investors: Τονωτικές ενέσεις στις αγορές

Ουδέτερη κατανομή μετοχών – ομολόγων συνιστούν στους επενδυτές για το διάστημα που ακολουθεί οι αναλυτές της Allianz Global Investors, μέσω αναφορών τους στο τελευταίο μηνιαίο δελτίο κεφαλαιαγορών Capital Markets Monthly.
 
Όπως αναφέρουν, στις αγορές χορηγούνται τονωτικές ενέσεις, τόσο μέσω του τομέα των τραπεζών όπου τα stress test συνέβαλλαν στην αύξηση της εμπιστοσύνης εντός της διατραπεζικής αγορά, όσο και από τις αποδόσεις των μερισμάτων που φαίνονται ελκυστικές.
 
Οι αναλυτές δεν παραλείπουν να αναφερθούν και στην επιτυχημένη αναχρηματοδότηση της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Ιρλανδίας, που σε κάθε περίπτωση βοήθησαν στη βελτίωση του κλίματος στις κεφαλαιαγορές.
 
Λόγω των ανωτέρω ευελπιστούν ότι οι αγορές σταδιακά θα ανακτήσουν τις δυνάμεις τους, τονίζουν ωστόσο ότι οι επενδυτές δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι οι οικονομίες βρίσκονται εν μέσω ενός σεναρίου κυκλικής μετάβασης. Υπογραμμίζουν επίσης την πρόσφατη πτώση των κορυφαίων δεικτών του ΟΟΣΑ σχεδόν σε όλες τις περιοχές, αλλά και το αμετάβλητο υψηλό κρατικό χρέος κυρίως των εκβιομηχανισμένων χωρών. Για τους λόγους αυτούς υποστηρίζουν ότι καλό είναι να μην αποκλειστεί η επιστροφή στην αποστροφή του κινδύνου.

Αμυντικές κινήσεις στις κεφαλαιακές επενδύσεις συνιστούν οι αναλυτές της Allianz, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν τις επενδυτικές ευκαιρίες.

Το «Capital Markets Monthly» είναι διαθέσιμο στον εταιρικό διαδικτυακό τόπο της Allianz Ελλάδος www.allianz.gr.