ΟΠΑΠ: Σχέδιο δράσης έναντι των προκλήσεων

Δύο νέα παιχνίδια, το Bingo και το Super 4, για τα οποία ήδη διαθέτει τις άδειες διεξαγωγής τους σχεδιάζει να λανσάρει ο ΟΠΑΠ έως τις αρχές του 2011.

Σε ό,τι αφορά στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά, η διοίκηση του ΟΠΑΠ σημείωσε σε πως θα συμμετάσχει στη διαγωνιστική διαδικασία τόσο για το online στοίχημα όσο και για τα video lotto. Για το διαδικτυακό στοίχημα, πραγματοποιεί επαφές, για να αξιολογήσει τεχνολογικά κάποιες εταιρείες, προκειμένου να διαμορφώσει τη στρατηγική περαιτέρω ανάπτυξής του στο χώρο.

Για το ζήτημα της εν εξελίξει διαβούλευσης αναφορικά με το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γ. Σπανουδάκης ανέφερε ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. θα παρουσιάσει σύντομα τις θέσεις της, ενώ τόνισε πως ο ΟΠΑΠ είναι έτοιμος να διεκδικήσει την θέση που του αναλογεί στην αγορά με όποια μορφή τελικά αποφασίσει η κυβέρνηση.

Το νέο «σχέδιο δράσης» του ΟΠΑΠ σύμφωνα με το οποίο ο οργανισμός θα πορευθεί την επόμενη διετία και θα προσπαθήσει να αντεπεξέλθει στο ανταγωνιστικό οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια παρουσίασαν ο πρόεδρος της εταιρείας, Χ. Σταματόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος, Γ. Σπανουδάκης. 

Σύμφωνα με τα κορυφαία στελέχη του Οργανισμού, βασικές προτεραιότητες του ΟΠΑΠ για τους επόμενους μήνες θα  είναι η ενίσχυση του προφίλ και της ανταγωνιστικότητας των παιχνιδιών ώστε να αυξηθεί η προσέλευση πελατών στα αποκλειστικά σημεία πώλησης της εταιρείας.

Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε το νέο χορηγικό πρόγραμμά του, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη σύνδεση της εταιρείας, με το ποδόσφαιρο (Super League, Football League, Football League II, Κύπελλο Ελλάδος κ.ά.), το μπάσκετ (Basket League) και το βόλεϊ (Volley League).

Το συνολικό κονδύλι προβολής της ΟΠΑΠ Α.Ε. υπολογίζεται ότι θα είναι μειωμένο κατά περίπου 20 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του καλύτερου ελέγχου του κόστους λειτουργίας της εταιρείας, όμως το επιμέρους χορηγικό πρόγραμμα προς τον αθλητισμό για την προσεχή περίοδο θα είναι ελαφρά αυξημένο.

Αναφορικά με τον επικείμενο διεθνή διαγωνισμό που αφορά την εύρεση τεχνολογικού παρόχου της εταιρείας οι επικεφαλής της ΟΠΑΠ τόνισαν πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη πρόσληψης τεχνικού συμβούλου για τη διαδικασία.

Επίσης, ανέφεραν ότι επίκειται διαγωνισμός και για την αναβάθμιση της εικόνας άλλων 800 πρακτορείων. Ήδη το πρώτο σκέλος της σχετικής ενέργειας βρίσκεται σε εξέλιξη, με 100 πρακτορεία κυρίως στην Αττική να έχουν ήδη αλλάξει μορφή.