Καθαρά κέρδη 864 εκατ. ευρώ για όμιλο EUREKO

Τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου ανακοίνωσε ο Όμιλος EUREKO, μητρικός της Interamerican, ο οποίος σημείωσε καθαρό κέρδος 864 εκατ. ευρώ, σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο (115 εκατ. ευρώ). 

Καθοριστικός για το ύψος της κερδοφορίας ήταν ο διακανονισμός που επετεύχθη με την πολωνική κυβέρνηση για την ασφαλιστική εταιρεία PZU, αλλά μη λαμβανομένου υπ’ όψιν του διακανονισμού και πάλι τα κέρδη ήταν αυξημένα έναντι του α΄εξαμήνου 2009.

Τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, παρά τις δυσχερείς συνθήκες της αγοράς, έφθασαν τα 10,7 δισ. ευρώ  έναντι 10,5 εκατ. πέρυσι. Ενισχυμένη είναι η κεφαλαιακή βάση της EUREKO, με συνολικά ίδια κεφάλαια στο τέλος του α΄εξαμήνου 10,2 δισ. ευρώ, ενώ και ο δείκτης φερεγγυότητας του Ομίλου ενισχύθηκε περαιτέρω ανερχόμενος στο 225%. 

O Willem van Duin, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου EUREKO με τον Γιώργο Κώτσαλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της INTERAMERICANΤο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων περιλαμβάνει κατά 75% τίτλους σταθερού εισοδήματος, 9% καταθέσεις/μετρητά, 6% παράγωγα και το υπόλοιπο 10% είναι σε μετοχές, ακίνητα και εναλλακτικές επενδύσεις.

Όσον αφορά την εκτός Κάτω Χωρών στρατηγική της, η EUREKO εκτιμά ως ικανοποιητικά τα αποτελέσματά της Interamerican δεδομένων των συνθηκών της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και του οικονομικού περιβάλλοντος και την περιλαμβάνει στις εταιρείες αιχμής του Ομίλου εκτός έδρας, μαζί με τη EUREKO SIGORTA στην Τουρκία και την ORANTA στη Ρωσία. 

Σημειώνεται ότι η Interamerican πέτυχε κατά το α΄εξάμηνο του έτους 253,8 εκατ. ευρώ παραγωγή, αυξημένη σε όλους τους κλάδους.

Η αποδοτικότητα των δραστηριοτήτων με στόχο την ικανοποίηση του πελάτη και η περαιτέρω μείωση του λειτουργικού του κόστους, σχηματοποιούν το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί στη συνέχεια η EUREKO, εστιάζοντας την προσοχή της στην επίτευξη οικονομιών κλίμακος και επιδιώκοντας την προώθηση κυρίως προϊόντων Γενικών Ασφαλίσεων, Υγείας και Προστασίας Εισοδήματος, που θα είναι επίκαιρα, κατανοητά και οικονομικά.

Σχετικά, ο Willem van Duin, Πρόεδρος του Executive Board της EUREKO, δήλωσε: «Με υψηλές επιδόσεις κατά το πρώτο ήμισυ του 2010, ο Όμιλος βελτίωσε σημαντικά την οικονομική θέση του. Πρωταρχικός στόχος μας είναι να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας με καλές ασφάλειες σε λογικές τιμές. Γι’ αυτό τον λόγο, προτεραιότητα για εμάς θα συνεχίσουν να έχουν η αποδοτικότητα, η μείωση της πολυπλοκότητας και η ενίσχυση της επιχειρηματικής αριστείας».