Ξεκινά το πρόγραμμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ε.Ι.Α.Σ.

Ξεκινά την επόμενη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010, η δεύτερη ενότητα του ετήσιου προγράμματος σπουδών «Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων» (πρόγραμμα μετεκπαίδευσης Management στελεχών ασφαλιστικών εταιριών και δικτύων) του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.).

Το πρόγραμμα που περιλαμβάνει οχτώ ενότητες, αποτελεί μια νέα προσπάθεια, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια της ανασυγκρότησης, και της νέας δυναμικής στην πορεία και τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου. Συγκεκριμένα, αντικατέστησε το αντίστοιχο Χρηματοοικονομικό Πρόγραμμα, μετά από ουσιαστικές βελτιώσεις και παρεμβάσεις.

Οι πρώτες ενδείξεις από αυτήν την προσπάθεια είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, καθώς η ανταπόκριση ήταν άμεση και υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση από την πλευρά των συμμετοχών.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Μάιο του 2011 και είναι συνολικής διάρκειας 380 ωρών. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, ενώ είναι σημαντικό, ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν το σύνολο του προγράμματος, αλλά κάποιες επιμέρους ενότητες αν το επιθυμούν.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, προβλέπονται εξετάσεις στο τέλος κάθε ενότητας, καθώς και πτυχιακές εργασίες (ατομική και ομαδική).

Το πρόγραμμα – πέρα των ασφαλιστικών εταιρειών – απευθύνεται και σε στελέχη και υπαλλήλους εταιριών του ευρύτερου χρηματοοικονομικού χώρου που επιθυμούν να μετεκπαιδευτούν στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων, καθώς και στο οικονομικό περιβάλλον της αγοράς, προκειμένου να βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές και να ενισχύσουν τις δυνατότητες εξέλιξής τους. Απευθύνεται επίσης σε πτυχιούχους Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., καθώς και σε επαγγελματίες που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στο αντικείμενο της οργάνωσης και διοίκησης

Το κόστος του σεμιναρίου επιδοτείται μέσω ΟΑΕΔ – ΛΑΕΚ, ενώ οι θεματικές ενότητες του προγράμματος «Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων» είναι:

–    Οικονομική δραστηριότητα και λειτουργία της οικονομίας
-    Στρατηγική διοίκηση επιχειρήσεων και διοίκηση ανθρωπίνων πόρων
-    Μάρκετινγκ και Πωλήσεις
-   Μάρκετινγκ, δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία
-    Διοίκηση πωλήσεων και τεχνικές πωλήσεων

•    Πελατοκεντρική διοίκηση και εξυπηρέτηση πελατών (C.R.M.)
•    Χρηματοοικονομικοί θεσμοί, χρηματοοικονομική διοίκηση και λογιστική
•    Οργάνωση ασφαλιστικής αγοράς και ασφαλιστικών επιχειρήσεων, ασφαλιστικά προϊόντα και συστήματα ασφάλισης.
•    Επίκαιρα θέματα
•    Διοίκηση έργου και ανάπτυξη ειδίκευσης

Οι απόφοιτοι έχουν ακόμα τη δυνατότητα εγγραφής σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα διοίκησης επιχειρήσεων (M.B.A.), πανεπιστημίων του εξωτερικού που στη χώρα μας εκπροσωπούνται από κολέγια ή εργαστήρια ελευθέρων σπουδών. Προϋπόθεση εδώ αποτελεί, η καλή αξιολόγηση της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής τους επάρκειας.