Atradius Market: Αναμένονται αυξομειώσεις στις επισφάλειες

Το 2010, αν και αναμένεται η μείωση των επισφαλειών σε αρκετές και σημαντικές οικονομίες χωρών, διαφαίνεται και αύξησή τους σε άλλες.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως και στις Η.Π.Α η πρόσφατη βελτίωση των δεικτών ανάπτυξης και οι προσδοκίες οικονομικής ανάκαμψης μας προδιαθέτουν για σχετικά βελτιωμένες συνθήκες όσον αφορά στα ποσοστά αφερεγγυότητας το τρέχον έτος. Μετά τα πολύ αυξημένα ποσοστά του 2009, τα περιστατικά αφερεγγυότητας αναμένεται να μειωθούν κατά 10% στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατά 5% στις Η.Π.Α. 

Παρότι η ίδια τάση σταθεροποίησης των ποσοστών αφερεγγυότητας είναι εμφανής και σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης, παρουσιάζονται σημαντικές διαφοροποιήσεις: 

Ενώ τα ποσοστά αφερεγγυότητας αναμένεται να μειωθούν  σε σύγκριση με το περασμένο έτος  στη Γαλλία  κατά 10% , στο Βέλγιο κατά 5% και στην Ολλανδία κατά 5% τα ίδια ποσοστά παρουσιάζουν ακόμα αυξητική τάση στην Ιταλία κατά 10% , στην Ισπανία κατά 5% και στη Γερμανία κατά 5%. 

Παρόλα αυτά, ακόμα και αυτές οι αυξήσεις των ποσοστών αφερεγγυότητας είναι κατά πολύ μειωμένες σε σχέση με το 2009 όπου παράδειγμα στην Ισπανία το ποσοστό έφτανε στο 72%.