Το 2011 οι βασικές πληροφορίες και πρακτικές πωλήσεων από την ΕΕ

Για το 2011 ανέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα σχέδιά της για την υιοθέτηση οριζόντιας εναρμόνισης νομοθετικής πρότασης σχετική με τη γνωστοποίηση βασικών πληροφοριών προς τους επενδυτές και τις πρακτικές πωλήσεων των πακέτων επενδυτικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών που εμπίπτουν στον ορισμό των PRIPs.
 
Σύμφωνα με κοινοτικούς παράγοντες «δεν είναι ξεκάθαρη η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα της γνωστοποίησης των πληροφοριών προς τους επενδυτές θα αφορά μια ξεχωριστή οριζόντια οδηγία ή εάν θα υπάρξουν τροποποιήσεις σε σχετικές διατάξεις της οδηγίας πλαίσιο για το Solvency II που θα αφορούν στα ασφαλιστικά PRIPs».
 
Όσον αφορά στις πρακτικές πωλήσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να εντάξει το ζήτημα στην υπό αναθεώρηση οδηγία για τη διαμεσολάβηση (IMD).
 
Στο στάδιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει και αναμένει την τεχνική συμβουλή (technical advice) των CEIOPS έως τα τέλη Νοεμβρίου 2010 ενόψει της αναθεώρησης της IMD που προβλέπεται από την οδηγία πλαίσιο για το Solvency II.
 
Οι CEIOPS επεξεργάζονται τις προτάσεις τους που αφορούν στο πεδίο εφαρμογής της οδηγίας, στα επαγγελματικά προσόντα των διαμεσολαβούντων, στη διαχείριση σύγκρουσης συμφερόντων και στη διαφάνεια στην πληροφόρηση των καταναλωτών.