ΑΒ: Έγκρίθηκε από τη ΓΣ το αίτημα εξόδου απ’ το ΧΑ

Τη σύναψη ομολογιακού δανείου ύψους 80 εκατ. ευρώ, κεφάλαια τα οποία θα διατεθούν για την αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεών και για επενδύσεις ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΒ Βασιλόπουλος

Επίσης, εγκρίθηκε η υποβολή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αιτήματος για την έξοδο των μετοχών της από την αγορά αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με το άρθρο 17 παράγραφος 5 του Νόμου 3371/2005.  Σημειώνεται ότι μοναδικός μέτοχος της εταιρίας είναι η Delhaize

Η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση κάποιων εκ των καταστημάτων που «άφησε» με την αποχώρηση της από την ελληνική αγορά η Aldi. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας τα καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας είναι καλά σε ότι αφορά το σκέλος της κατασκευής και είναι αντικείμενο μελέτης αν κάποια από αυτά βρίσκονται σε σημεία που θα ενδιέφεραν την ΑΒ. 

Σε ότι αφορά τα καταστήματα Ατλάντικ προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον και δεν αναμένεται να υπάρξει όσο θα συνεχίζονται οι διενέξεις μεταξύ των μετόχων της. Μόνο όταν λυθούν όλα τα νομικά ζητήματα μεταξύ των συνεταίρων της Ατλάντικ η Βασιλόπουλος θα μπει στη διαδικασία να εξετάσει το ενδεχόμενο αγοράς κάποιου καταστήματος. 

Πάντως στην περίπτωση της Aldi τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα και η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει και το πλεονέκτημα ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία από την εξαγορά της Plus, στη μετατροπή ενός σημείου πώλησης από hard discount σε «παραδοσιακό» σούπερ μάρκετ. 

Εξάλλου είναι γνωστό ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει θέσει ως στόχο να φτάσει πολύ σύντομα στα 200 καταστήματα ώστε να έχει ολοκληρωμένη κάλυψη σε όλη την ελληνική επικράτεια. 

Τα περισσότερα από τα καταστήματα που θα δημιουργήσει για να πετύχει το στόχο της θα είναι στην ηπειρωτική και όχι στη νησιώτική Ελλάδα οπότε ίσως κάποια από τα υφιστάμενα καταστήματα της Aldi θα μπορούσαν να κινήσουν το ενδιαφέρον της. 

Στο πλαίσιο της εξοικονόμησης δαπανών η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει προχωρήσει και σε σημαντική επαναδιαπραγμάτευση ενοικίων με αποτέλεσμα να καταφέρει να μειώσει τα μισθώματα που πληρώνει περίπου κατά 17%.