118 εκατ. ευρώ η παραγωγή για την Allianz το α’ εξάμηνο του 2010

Με πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, 14,1%, συνέχισε η Allianz Ελλάδος την πορεία της στο πρώτο εξάμηνο του 2010, εξασφαλίζοντας παραγωγή 118 εκατ. ευρώ, αλλά και αυξημένα μερίδια αγοράς υπό πραγματικά αντίξοες οικονομικές συγκυρίες.

Σημειώνεται ότι, φέτος, στο πρώτο εξάμηνο, η ασφαλιστική αγορά στο σύνολό της παρουσίασε σχεδόν μηδενική ανάπτυξη.

Στο ίδιο διάστημα η Allianz Ελλάδος διατήρησε την κερδοφορία της πετυχαίνοντας θετικό λειτουργικό αποτέλεσμα 9,9 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά από φόρους 6,8 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, στο δεύτερο τρίμηνο του 2010 η Allianz Ελλάδος ενίσχυσε την παραγωγή της κατά 33,2% στον κλάδο Ασφάλισης Αυτοκινήτων σε σύγκριση πάντα με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, κατά 12,9% συνολικά στις Γενικές Ασφάλειες και κατά 1,8% στις Ασφαλίσεις Ζωής.

Σε ότι αφορά στην εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών της Allianz Ελλάδος κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010, η παραγωγή ασφαλίστρων συνολικά στις Γενικές Ασφάλειες αυξήθηκε στα 58,4 εκατ. ευρώ, κατά 23,7% έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, ενώ ειδικότερα από τη δραστηριότητά της στον κλάδο Ασφάλισης Αυτοκινήτων τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν σε 4,1εκατ. ευρώ. Στη θετική αυτή εξέλιξη καθοριστικά λειτούργησε και η περαιτέρω βελτίωση του δείκτη Combined Ratio, ο οποίος υποχώρησε στο 86,7% από 88,4% το 2009 , ενώ ο Δείκτης Ζημιών διαμορφώθηκε στο 54,2% και ο Δείκτης Εξόδων στο 32,5%.

Επίσης, ο Δείκτης Αποθεματοποίησης του κλάδου Αυτοκινήτων έφθασε στο 175,7% ως ποσοστό επί των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων, από 210,4% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και ο Δείκτης Αποθεματοποίησης Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτου διαμορφώθηκε στο 261,7% από 322,7%, πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα.

Στις Ασφαλίσεις Ζωής, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010 η Allianz Ελλάδος κατέγραψε θετικές επιδόσεις, με την παραγωγή ασφαλίστρων να διαμορφώνεται στα 59,7 εκατ. ευρώ. Η παραγωγή σε προϊόντα Προστασίας, Σύνταξης και Αποταμίευσης αυξήθηκε κατά 2%, ενώ αντίστοιχα κατά 2,4% αυξήθηκε η παραγωγή σε προϊόντα υγείας και ατυχημάτων.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών του πρώτου εξαμήνου του 2010, με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, ο Διευθύνων Σύμβουλος & CEO της Allianz Ελλάδος, κ. Πέτρος Παπανικολάου, επεσήμανε ότι «σε δύσκολους καιρούς, όπως αυτοί που διανύουμε σήμερα, η ανάπτυξη των εργασιών, η ενίσχυση της κερδοφορίας και η ισχυρή κεφαλαιακή βάση αποκτούν μεγαλύτερη αξία. Αναγνωρίζοντας την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που  επέλεξαν την Allianz  για την κάλυψη των ασφαλιστικών τους αναγκών,  αποφασίσαμε να μην προβούμε σε διαφοροποίηση στα τιμολόγιά μας για το δεύτερο εξάμηνο του 2010 απορροφώντας πλήρως τις έκτακτες φορολογικές ρυθμίσεις στα αποτελέσματά μας χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις των πελατών μας».