Ο Ρουμπίνι θα είναι ομιλητής στο συνέδριο του MDRT

Ο γνωστός οικονομολόγος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Nouriel Roubini, θα είναι μεταξύ των ομιλητών στο πρώτο ευρωπαϊκό συνέδριο (ClassIQ) του MDRT που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής το Φεβρουάριο του 2011. Η ομιλία του αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον ιδιαίτερα υπό της παρούσες συνθήκες και τις επιπτώσεις που έχουν οι οικονομικές εξελίξεις στην ασφαλιστική δραστηριότητα.

Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία της διοργάνωσης και στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα, καθώς και οι χορηγοί του συνεδρίου που αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός για την ελληνική – και όχι μόνον – ασφαλιστική αγορά.

Την επόμενη εβδομάδα, στις 31 Αυγούστου, θα συναντηθούν οι υπεύθυνοι του MDRT από τις χώρες της Ευρώπης, και θα εστιάσουν πάνω σε όλες της πτυχές σχετικά με την καλύτερη δυνατή διοργάνωση. Θα κάνουν επίσης ανασκόπηση πεπραγμένων και θα συζητήσουν τους στόχους εξάπλωσης του MDRT για το 2010. Την αμέσως επόμενη ημέρα (1/9), θα συνεδριάσει η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου που πέραν των άλλων θα ασχοληθεί και με την οριστικοποίηση του προγράμματος.

Οι συμμετοχές από την άλλη πλευρά, πέντε μήνες πριν τη διεξαγωγή, φτάνουν περίπου τα 500 άτομα, που αποτελούν κατά κύριο λόγο μικρά γκρουπ των 10 – 20 ατόμων από ευρωπαϊκές χώρες. Οι υπεύθυνοι του συνεδρίου εκφράζουν πάντως την αισιοδοξία τους και θεωρούν ενθαρρυντική τη ροή μέχρι τώρα. 

Από ελληνικής πλευράς, οι συμμετοχές είναι ελάχιστες έως σήμερα, ενώ είναι σημαντικό, ότι αρκετές ασφαλιστικές εταιρίες έχουν συνδυάσει τη συμμετοχή των ασφαλιστών τους με διαγωνισμούς επίτευξης στόχων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Αναμένεται πάντως οι εταιρίες να ανακοινώσουν τις δεσμεύσεις τους σε ότι αφορά τις συμμετοχές μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ας μη ξεχνάμε βέβαια και τη γνωστή αναβλητικότητα του Έλληνα. Οι λάτρεις πάντως της τελευταίας στιγμής, θα πρέπει να ξέρουν ότι όσο το καθυστερούν, διατρέχουν τον κίνδυνο να πληρώσουν περισσότερα χρήματα, λαμβάνοντας ταυτόχρονα και χειρότερη θέση, δεδομένου ότι η κάλυψη του χώρου γίνεται με σειρά προτεραιότητας.

Έτσι, οι συμμετοχές αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα προς τα τέλη του έτους και ειδικότερα το Δεκέμβριο, δεδομένου ότι από 1/1/2011, το κόστος συμμετοχής αυξάνει στα 700 ευρώ από 500 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ μέχρι τέλη Ιουλίου ήταν στα 400 ευρώ.