Comergon – Risk Managers / Insurance Brokers σε συμμαχία με broker των ΗΠΑ

Η Comergon έγινε ιδρυτικό μέλος για την Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Κύπρο της Equity Risk Partners Global. Mία παγκόσμια συμμαχία που εστιάζει αποκλειστικά στις ανάγκες του private equity sector

Η ιδέα για την δημιουργία της ERP Global προέκυψε από την Equity Risk Partners, που είναι ένας Μεσίτης Ασφαλίσεων με έδρα το Σικάγο των ΗΠΑ και που εξυπηρετεί ήδη εδώ και πάνω από μία δεκαετία τις ανάγκες διαχείρισης κινδύνων σε συναλλαγές Mergers & Acquisitions (M&A).

Η ίδρυση της ERP Global ανταποκρίνεται στην αναπόφευκτη ανάκαμψη της αγοράς M&A στο βραχυπρόθεσμο επόμενο χρονικό διάστημα καθώς η παγκόσμια οικονομία θα απομακρύνεται από τα προβλήματα του πρόσφατου παρελθόντος και πολλά κεφάλαια που σήμερα είναι διαθέσιμα αλλά ‘εν υπνώσει’ θα κατευθυνθούν σε συναλλαγές εξαγορών.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι από τη δημιουργία αυτής της πρωτοφανούς για τα δεδομένα της παγκόσμιας ασφαλιστικής αγοράς συμμαχίας, η οποία ενώνει Μεσίτες Ασφαλίσεων με Επενδυτικές Τράπεζες & Οργανισμούς σε όλο τον κόσμο”, είπε ο Michael Marcon, CEO της Equity Risk Partners. 

Γ. Ζαφειρίου“Η εμπειρία των μελών μας και η ικανότητά μας να έχουμε πρόσβαση σε πόρους εντελώς αναξιοποίητους μέχρι σήμερα, καθώς και η ικανότητά μας να εργαζόμαστε συντονισμένα μας δίνουν τη δυνατότητα να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας στις συναλλαγές ιδιωτικού κεφαλαίου.  

Η προσπάθεια αυτή εγκαθιδρύει την βέλτιστη παγκόσμια συμμαχία επαγγελματιών του χώρου της Διαχείρισης Κινδύνων & Ασφάλισης με αποκλειστικό αποδέκτη τους συμμετέχοντες σε εξαγορές & συγχωνεύσεις”.

Στην Ευρώπη, η ERP Global έχει ήδη 8 μέλη:  Servyr (Γαλλία), Büchner & Barella (Γερμανία), Comergon (Ελλάδα, Αίγυπτο & Κύπρο), Dorens & De Waal (Κάτω Χώρες), MAI Central Eastern Europe (Ρωσσία & 15 χώρες πρώην CIS), Bolander & Co (Σουηδία), M&S Consultants (Ελβετία), Bluefin (Ηνωμένο Βασίλειο).

“Ως μία καθιερωμένη επιχείρηση του χώρου της Διαχείρισης Κινδύνων, Ασφαλίσεων & Employee Benefits, είμαστε περήφανοι και ενθουσιασμένοι για την συμμετοχή μας στην ERP Global.  Θεωρούμε τη συνεργασία αυτή όχι μόνο επιβραβευτική των προσπαθειών και επαγγελματισμού μας, αλλά επίσης ότι αποτελεί μία πρόκληση να αξιοποιήσουμε περαιτέρω την εξαιρετική μέχρι σήμερα συνεργασία μας με Μεσίτες Ασφαλίσεων παγκοσμίως.   

Η ασφαλιστική αγορά μπορεί πλέον να προσφέρει υπηρεσίες Διαχείρισης Κινδύνων & Transactional M&A-Specific Insurance Products στις ανάγκες των Επενδυτικών Οργανισμών, με απόλυτη εστίαση στην συναλλαγή M&A.  

Heike HagenguthΕίναι δε εξαιρετικά ανταγωνιστικό το πλεονέκτημα ότι μπορούμε να εξυπηρετήσουμε όχι μόνο συναλλαγές εντός Ελλάδας αλλά και σε διασυνοριακό επίπεδο παγκοσμίως, με τον συντονισμό και την εστίαση που απαιτείται από τη φύση των συναλλαγών αυτών”, δήλωσε ο Γιώργος Ζαφειρίου, Group CEO της Comergon.

“Η Αιγυπτιακή Αγορά Ιδιωτικού Κεφαλαίου θα είναι εξαιρετικά επωφελημένη από το επίπεδο των υπηρεσιών που μπορεί πλέον να της προσφέρει η νέα αυτή συμμαχία της Comergon Egypt.  Είμαστε περήφανοι και ενθουσιασμένοι από τις νέες δυνατότητες”, δήλωσε η Heike Hagenguth, Country Manager για την Αίγυπτο.

Μία πλήρης περιγραφή των υπηρεσιών που θα προσφέρει η ERP Global περιλαμβάνεται στο http://www.equityriskglobal.com.