Το τελικό ξεκαθάρισμα για την ΕπΕΙΑ

Αποφάσεις για το πώς θα πορευτεί στο τρίμηνο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να παραδώσει την εποπτεία της ασφαλιστικής αγοράς στην Τράπεζα της Ελλάδος, θα λάβει την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του φορέα θα συνεδριάσουν για το σκοπό αυτό μεταξύ της 25ης και 30ης Αυγούστου (δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία συνεδρίασης).

Πληροφορίες του Insurance World αναφέρουν ότι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι:
 
-         Η λήψη απόφασης για το ποιες ασφαλιστικές εταιρείες θα υπαχθούν στο άρθρο 6. Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι ένας σημαντικός αριθμός εταιρειών έχει ήδη υποβάλλει σχετικά αιτήματα, οπότε η Επ.Ε.Ι.Α. θα κρίνει ποιες εξ αυτών πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου ώστε να ισχύει η διάταξη περί ευνοϊκής αποτίμησης των περιουσιακών τους στοιχείων.

-         Ο προσδιορισμός των εταιρειών που θα υπαχθούν σε προγράμματα βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης. Πιθανολογείται ότι οι περισσότερες, αν όχι όλες οι εταιρείες που θα υπαχθούν στο άρθρο 6 θα κληθούν να εφαρμόσουν ανάλογα προγράμματα.
-         Η εξέταση εκκρεμοτήτων σχετικά με την έκδοση και άλλων αποφάσεων κανονιστικού χαρακτήρα, ανάλογων αυτής που δόθηκε προ ημερών σε δημόσια διαβούλευση και αφορούσε στον τρόπο είσπραξης των ασφαλίστρων από τις ασφαλιστικές εταιρείες.
 
Επίσης, πιθανολογείται ότι στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της Επ.Ε.Ι.Α. θα συζητηθούν οι έλεγχοι που θα πρέπει να διενεργηθούν στα οικονομικά στοιχεία πρώτου εξαμήνου του 2010, ώστε στην ΤτΕ να παραδοθεί ένας ολοκληρωμένος φάκελος με την εικόνα της ασφαλιστικής αγοράς.
 
Τέλος, το Δ.Σ. της Επ.Ε.Ι.Α. είναι πιθανό να απασχολήσει και το ζήτημα της μετάταξης υπαλλήλων της στην Τ.τ.Ε..