Συγχώνευση Generali Hellas και Generali Life

Τη συγχώνευση των εταιρειών Generali Hellas και Generali Life, προωθεί ο όμιλος της Generali στην Ελλάδα, ενοποιώντας τις δραστηριότητες του κλάδου ζωής και του κλάδου γενικών ασφαλίσεων κάτω από την ομπρέλα της πρώτης εταιρείας, που έχει άδεια μικτής δραστηριότητα. 

Η συγχώνευση βρίσκεται στο τελικό στάδιο, έχοντας ήδη λάβει την έγκριση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης και αποσκοπεί στην δημιουργία συνεργειών για τον όμιλο με την ενοποίηση των λειτουργιών των δύο εταιρειών, ακολουθώντας το παράδειγμα των μεγάλων ασφαλιστικών ομίλων.

Σημειώνεται ότι τα ίδια κεφάλαια της Generali Hellas ανέρχονται με βάση τα στοιχεία του 2009 στα 29 εκατ. ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαια της Generali Life διαμορφώνονται στα 8 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του 2009 που συντάχθηκαν για εποπτικούς σκοπούς, οι επενδύσεις της Generali Hellas ανήλθαν στα 72,5 εκατ. ευρώ και της Generali Life στα 111 εκατ. ευρώ. 

Το καθαρό αποτέλεσμα πριν από φόρους  του κλάδου ζωής υπήρξε αρνητικό και διαμορφώθηκε στα 2,3 εκατ. ευρώ, ενώ θετικό ήταν το αποτέλεσμα πριν από φόρους της εταιρείας γενικών, που διαμορφώθηκε στα 3,2 εκατ. ευρώ.

Η παραγωγή ασφαλίστρων στον κλάδο ζωής ανήλθε στο τέλος του 2009 στα 57 εκατ. ευρώ και το μερίδιο της Generali Life διαμορφώθηκε στα 2,35%, ενώ η παραγωγή της Generali Hellas ανήλθε στα 90,5 εκατ. ευρώ και το μερίδιο της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 3,10%.