«Αναζητούνται» 3.000 διαμεσολαβούντες

Περί τους 3.000 διαμεσολαβούντες αναζητούν ο Επόπτης Χαρτοφυλακίων Ζωής και ο Εκκαθαριστής της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, προκειμένου να διεκδικήσουν χρήματα τα οποία οφείλουν προς την εταιρεία από εισπράξεις ασφαλίστρων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Insurance World, από την άθροιση των ποσών που περιλαμβάνονται στη λίστα των διαμεσολαβούντων με υποχρεώσεις έναντι της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, προκύπτουν συνολικές οφειλές της τάξης των 20 εκατ. ευρώ.
 
Βέβαια, πηγές του Insurance World διευκρινίζουν ότι το προαναφερόμενο ποσό δεν αποκλείεται να μειωθεί εφόσον συνυπολογιστούν και οι ανταπαιτήσεις των διαμεσολαβούντων.
 
Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι εκατοντάδες τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα που θα βρεθούν «κόκκινα» έναντι της εταιρείας.
 
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, από το σύνολο των 3.000 ασφαλιστικών, πρακτόρων και μεσιτών που αναζητούν Επόπτης και Εκκαθαριστής, εκτιμάται ότι οι 1.500 έχουν οφειλές άνω των 500 ευρώ, ενώ τα μεγάλα ποσά συγκεντρώνονται σε λίγα – κεντρικά παραγωγικά γραφεία.
 
Όπως δηλώθηκε στο Insurance World, έως το τέλος Σεπτεμβρίου όλοι όσοι είναι ανοικτοί έναντι της εταιρείας θα έχουν ενημερωθεί από την Ασπίς Πρόνοια για τις οφειλές τους, όπως και για το πώς και πότε θα πρέπει να τις καλύψουν.