Η AXA Ασφαλιστική υποστηρικτής της εκδήλωσης «Νύχτα χωρίς Ατυχήματα»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», χορηγός της οποίας αποτέλεσε η ΑΧΑ Ασφαλιστική. Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», το Σάββατο 24 Ιουλίου 2010 σε 3 μεγάλα κέντρα διασκέδασης της Χαλκίδας, με στόχο την ενημέρωση των νέων και την παρακίνησή τους για την καθιέρωση του «Οδηγού της παρέας».

Εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. και οι εκπρόσωποι της ΑΧΑ Ασφαλιστικής που συμμετείχαν ενεργά προέτρεψαν τους νέους που προσήλθαν με το δικό τους μεταφορικό μέσο να μην καταναλώσουν αλκοόλ. 

Οι οδηγοί που δέχτηκαν να συμμετάσχουν στην ενέργεια φόρεσαν αναγνωριστικό  βραχιολάκι στο χέρι τους κατά την είσοδό τους στο κέντρο, και δεσμεύτηκαν  να κάνουν ένα φιλικό αλκοτέστ κατά την έξοδό τους. Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» πρόσφερε στους οδηγούς που δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους μια κάρτα Ράδιο ΤΑΧΙ και ενημερωτικό έντυπο του Ινστιτούτου με συμβουλές για την ασφαλή οδήγηση.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» ιδρύθηκε το Μάιο 2005. Αποτελεί μη κερδοσκοπικό Οργανισμό με ιδρυτικά Μέλη Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, επιχειρηματικούς φορείς και φυσικά πρόσωπα. 

Σκοπός του Ινστιτούτου είναι η ανάληψη, υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων που προάγουν την οδική ασφάλεια όπως η μελέτη, έρευνα, ενημέρωση και η εκπαίδευση, με στόχο την πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων τα οποία αποτελούν και την πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους στην Ελλάδα. 

Αφορμή για την ίδρυσή του αποτέλεσε η τραγική, άδικη απώλεια του Πάνου Μυλωνά, ενός νέου με εξαίρετο ήθος, φοιτητή του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και δημοσιογράφου.

Πάντοτε εναρμονισμένη με το κύριο θέμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, «Εκπαίδευση και έρευνα για την μείωση των κινδύνων», η ΑΧΑ Ασφαλιστική ειδική στη διαχείριση των κινδύνων, βρίσκεται στην ιδανική θέση να προσφέρει την τεχνογνωσία της στην κοινωνία για την πρόληψη των κινδύνων (οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών) μέσω προγραμμάτων έρευνας και εκπαίδευσης. 

Η ΑΧΑ Ασφαλιστική καταβάλει μια συνεχή προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των νέων ως προς τους κινδύνους, που εγκυμονεί ο συνδυασμός αλκοόλ και οδήγησης. Με αφορμή την εκδήλωση του Ι.Ο.ΑΣ. και την άμεση συμβολή των ανθρώπων της ΑΧΑ ένα ηχηρό μήνυμα, για ασφαλή οδήγηση, μεταφέρθηκε σε εκατοντάδες νέους.