Η INTERAMERICAN τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη

Στις 29 Ιουλίου ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μίκης  του πανελληνίου και της οικουμένης, συμπληρώνει ογδόντα πέντε χρόνια ζωής. Στις 29 Ιουλίου του 1925 γεννήθηκε στη Χίο από πατέρα Κρητικό και μητέρα Σμυρνιά. 

Για να τιμήσουν τη μεγάλη αυτή επετειακή γιορτή, οι σημαντικότεροι παλιοί και νέοι συνεργάτες του – τραγουδιστές, συνθέτες και ηθοποιοί, Έλληνες και ξένοι, καθώς και μερικοί ακόμη σπουδαίοι καλλιτέχνες σχεδίασαν ένα μουσικό πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιάσουν, ως δώρο γενεθλίων, το βράδυ της Πέμπτης 29 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο του Λυκαβηττού. 

Τραγούδια αγαπημένα, από την υπέροχη και απύθμενη δεξαμενή της πολύτιμης και ανυπολόγιστης προσφοράς του, φορτισμένα με μνήμες και συναίσθημα, θα ανάψουν σαν κεράκια τούρτας γενεθλίων, για να θυμίσουν τη μεγάλη πορεία του συνθέτη, του πολιτικού, του στοχαστή, του ανθρώπου Μίκη Θεοδωράκη. 

Η INTERAMERICAN, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη μια κορυφαία αξία για την ταυτότητα του σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού και ένα πρότυπο μοναδικό Ενεργού και Δημιουργικού Πολίτη, τον τιμά συμμετέχοντας ως Χορηγός στην εορταστική εκδήλωση των γενεθλίων του.

Στη συνέντευξη Τύπου για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 22 Ιουλίου, την εταιρεία εκπροσώπησε ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων & ΕΚΕ Γιάννης Ρούντος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως «η INTERAMERICAN δεν είναι χορηγός αλλά ευγνωμονούσα. 

Ο Μέγας Χορηγός όλων μας είναι ο Μίκης Θεοδωράκης και ευχόμαστε να ζήσει πολλά χρόνια για να του εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας».

Ήταν η τρίτη φορά που η INTERAMERICAN συνεργάζεται με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Η πρώτη ήταν το φθινόπωρο του 2007, μετά τις καταστροφικές πυρκαϊές στην Ηλεία, για την αναστήλωση του ηθικού των πυρόπληκτων με μια μεγάλη συναυλία στον Πύργο και η δεύτερη πάλι για κοινωνικό σκοπό, με τη συνεργασία των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής “Ανοιχτή Αγκαλιά”.