Victoria: Εντυπωσιακή αύξηση εργασιών το Α΄ Εξάμηνο του 2010

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που κυριαρχεί στο ευρύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον και το αίσθημα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που επικρατεί στην  ασφαλιστική αγορά, δεν εμπόδισαν τους Συνεργάτες και τους Ασφαλισμένους της VICTORIA να αποδείξουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους, στην αξιοπιστία, στα καινοτόμα ασφαλιστικά προϊόντα και στην ποιοτική εξυπηρέτηση της VICTORIA, καθώς οι εργασίες της εταιρίας κατέγραψαν εντυπωσιακή αύξηση  στο Α’ εξάμηνο του 2010.

Αναλυτικά, η συνολική παραγωγή του Α’ εξαμήνου έφτασε τα 72.021.646,73 € έναντι 47.953.418,04 € του αντίστοιχου εξαμήνου για το 2009 και παρουσίασε αύξηση 50,19%. Η αύξηση της παραγωγής στους λοιπούς κλάδους ξεπέρασε κάθε προσδοκία αγγίζοντας σε ποσοστό το 81,63%. Οι αποζημιώσεις που κατέβαλε η εταιρία για όλους τους κλάδους το A’ εξάμηνο έφθασαν τα 19.677.232,29 €  αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο την αξιοπιστία και συνέπεια της. Παράλληλα, η προ φόρων κερδοφορία της σε διεθνή πρότυπα χρηματοοικονομικής αναφοράς (ΔΠΧΑ) παρουσίασε σημαντική αύξηση κατά 56,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Με τη σημαντική αύξηση παραγωγής που παρουσιάζει η εταιρία τα δύο τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιριών ζημιών στην Ελλάδα. Βασικοί παράγοντες επιτυχίας της VICTORIA είναι το σωστό underwriting με έλεγχο κόστους και δημιουργία αξίας, καθώς και η επαγγελματική διαχείριση κινδύνου με κύριο στόχο την κερδοφόρα ανάπτυξη. Παράλληλα, η  δραστηριοποίηση της εταιρίας στον τομέα του Bancassurance μέσω της αποκλειστικής  συνεργασίας με την Τράπεζα Πειραιώς συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση της παραγωγής.

Με την εξαιρετική φήμη στην ελληνική ασφαλιστική αγορά σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία του ομίλου ERGO, η VICTORIA είναι πολύ καλά προετοιμασμένη να ανταποκριθεί σε μελλοντικές προκλήσεις της αγοράς και σε ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης. Στόχος της εταιρίας για το δεύτερο εξάμηνο, που μόλις έχει ξεκινήσει, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των λοιπών κλάδων, καθώς και η ποιοτική αύξηση της παραγωγής, έτσι ώστε σύντομα να βρεθεί στις πρώτες θέσεις της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.