Ασφάλειες πυρός – αυτοκινήτου για όλα τα … γούστα από τις τράπεζες

Μεγάλη γκάμα προγραμμάτων στον κλάδους πυρός και αυτοκινήτου διαθέτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες μέσω των τραπεζών. Προγράμματα που καλύπτουν κάθε ανάγκη των πελατών από τις πλέον βασικές μέχρι τις πιο εξειδικευμένες.

Στους πελάτες εναπόκειται να αποφασίσει το εύρος και την πληρότητα των καλύψεων που επιθυμούν να αποκτήσουν, ανάλογα βέβαια με τα εκάστοτε δεδομένα και την οικονομική τους δυνατότητα.

Προγράμματα που στο βαθμό στον οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα τραπεζικά προϊόντα, είναι πιο εύκολο να γίνουν άμεσα κατανοητά από τον πελάτη και κατά συνέπεια να διατεθούν επίσης πιο εύκολα από τον τραπεζικό υπάλληλο.

Χαρακτηριστικότερη ίσως περίπτωση αποτελούν οι ασφάλειες πυρός που εξαιτίας της λογικής του «πακέτου», γνώρισαν μεγάλη ανάπτυξη εξαιτίας της «έκρηξης» των στεγαστικών δανείων τα προηγούμενα χρόνια.

Ας δούμε ενδεικτικά κάποια προγράμματα στους κλάδους αυτούς που διατίθενται μεσω του bancasurance.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Η εταιρεία διαθέτει τα προγράμματα:
Α. Ομαδική Ασφάλιση Ενυπόθηκων Ακινήτων Στεγαστικών και Επιχειρηματικών Δανείων ΕΤΕ. 

Β. Ομαδική Ασφάλιση Μη Ενυπόθηκων («Ελευθέρων») Ακινήτων

Το ακίνητο πρέπει να είναι Διαμέρισμα, Μονοκατοικία, Αποθήκη Οικιακή, Θέση Στάθμευσης, Γραφείο ή Επιχείρηση.
Για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες ακινήτων που δεν είναι δυνατό να ασφαλισθούν άμεσα στο Κατάστημα της ΕΤΕ (απαιτείται underwriting) υποβάλλεται ηλεκτρονικά αίτημα ασφάλισης στην Εθνική Ασφαλιστική  και εφόσον αυτό γίνει δεκτό, εκδίδεται ατομικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
Οι καλύψεις που παρέχονται στα πλαίσια των προγραμμάτων είναι:
Καλύψεις Α’ πακέτου: Αφορά την ελάχιστη δυνατή κάλυψη του ακινήτου σε αξία καινούργιου κατά των βασικών κινδύνων (πυρός, σεισμού):

• Πυρκαγιά
• Σεισμός, με απαλλαγή 2% επί του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου σε κάθε ζημιά, με ελάχιστο ποσό απαλλαγής τα 600 €. Προϋπόθεση για την παροχή της κάλυψης είναι το έτος κατασκευής του ακινήτου να είναι μεταγενέστερο του 1950.
• Πτώση κεραυνού
• Έκρηξη (φυσική – χημική)
• Πτώση αεροσκαφών
• Τρομοκρατικές  ενέργειες
• Πυρκαγιά από δάσος
• Πρόσκρουση οχημάτων τρίτων
• Θραύση – διάρρηξη δεξαμενών / σωληνώσεων κεντρικής θέρμανσης, ύδρευσης, ψύξης και αποχέτευσης, με απαλλαγή σε κάθε ζημιά 10% επί του ποσού της αποζημίωσης, με ελάχιστο ποσό απαλλαγής τα 600 €.
• Ζημιές ακινήτου από διάρρηξη, μέχρι 6.000 € ανά γεγονός.

Καλύψεις Β’ πακέτου: 

Αφορά επίσης την κάλυψη του ακινήτου σε αξία καινούργιου και περιλαμβάνει, πέραν της προστασίας κατά των βασικών κινδύνων του πακέτου Α΄, σειρά πρόσθετων καλύψεων της οικοδομής.
Παρέχεται προαιρετικά αντί του πακέτου Α΄:

• Καλύψεις πακέτου Α’ (σύνολο καλύψεων) και επιπλέον,
• Αστική ευθύνη πυρκαγιάς, μέχρι το 20% του συνολικού ασφαλιζόμενου κεφαλαίου, με μέγιστο τα 18.000 € ανά γεγονός
• Αστική Ευθύνη Διαρροής Ύδατος, μέχρι του ποσού των 1.500 €, ανά γεγονός και ετησίως.
• Έξοδα κατεδάφισης – εκκαθάρισης – απομάκρυνσης Ερειπίων, μέχρι το 5% του συνολικού ασφαλιζόμενου κεφαλαίου, με μέγιστο τα 3.000 € ανά γεγονός.
• Θύελλα- Καταιγίδα- Πλημμύρα- Χιόνι- Παγετός, με απαλλαγή σε κάθε ζημιά 10% επί του ποσού της αποζημίωσης, με ελάχιστο ποσό απαλλαγής τα 600 €.
• Θραύση Υαλοπινάκων- Καθρεπτών- Θυρών- Παραθύρων, μέχρι τα 600 € ανά γεγονός και μέχρι τα 900 € ετησίως και με ενεργοποίηση 2 μήνες μετά την έναρξη ασφάλισης.
• Πολιτικές Ταραχές-Κακόβουλες Ενέργειες
• Έξοδα Ξενοδοχείου, μέχρι τα 1.800 € ανά γεγονός και ετησίως, με μέγιστη περίοδο παραμονής τις 30 ημέρες.

Υπάρχει επίσης το Πακέτο Γ’ που αφορά την ασφάλιση του περιεχομένου της κατοικίας σε αξία καινούργιου (δεν ασφαλίζεται το περιεχόμενο για τα ακίνητα με χρήση «γραφείο» και «επιχείρηση»). Παρέχεται προαιρετικά και μόνον εφόσον ο ασφαλιζόμενος έχει επιλέξει ένα από τα Πακέτα Α΄ ή Β΄.

Καλύψεις Πακέτου Γ’: 

Περιλαμβάνει ό,τι τα Πακέτα Α:’ και Β’ με τις εξής διαφοροποιήσεις / προσθήκες:
• Σεισμός (προαιρετική κάλυψη) με απαλλαγή 2% επί του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου σε κάθε ζημιά, με ελάχιστο ποσό απαλλαγής τα 600 €.
• Έξοδα άντλησης υδάτων, μέχρι τα 900 € ανά γεγονός και ετησίως.
• Ληστεία μετρητών και τραπεζικών επιταγών, μέχρι τα 600 € ανά γεγονός και ετησίως.
• Κλοπή οικοσκευής ή / και ζημιές οικοσκευής από διάρρηξη (δεν ισχύει για εξοχικές κατοικίες), έξοδα μετακόμισης – προσωρινής μεταστέγασης περιεχομένου, μέχρι τα 600 € ανά γεγονός και ετησίως με απαλλαγή σε κάθε ζημιά 10% επί του ποσού της αποζημίωσης, με ελάχιστο ποσό απαλλαγής τα 600 €.

Περιγραφή κάλυψης περιεχομένου:

Ασφαλίζεται ολόκληρη η οικοσκευή. Σε αυτή περιλαμβάνονται και τα ειδικά αντικείμενα των κατηγοριών: Πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, αντίκες, παλαιές εικόνες, χειροποίητοι τάπητες, μουσικά όργανα, ασημικά, οπτικοακουστικά, για τα οποία παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη έως 3.000 € ανά τεμάχιο. H συνολική αποζημίωση για τα παραπάνω ειδικά αντικείμενα, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 60% του συνολικού ασφαλιζομένου κεφαλαίου του περιεχομένου, με μέγιστο ποσό τις 50.000 ευρώ.

EFG – EUROLIFE

Σύμφωνα με την εταιρία, η ΕFG Eurolife Ασφαλιστική της Εurobank είναι ο τρίτος σε μέγεθος ασφαλιστικός όμιλος της ελληνικής αγοράς και τα προϊόντα της χαρακτηρίζονται από σύγχρονο σχεδιασμό καλύπτοντας κάθε ανάγκη για τη δημιουργία κεφαλαίου / σύνταξης, την προστασία της ζωής, της περιουσίας, της επιχείρησής, καθώς και την κάλυψη εξόδων που αφορούν την υγεία.

Ειδικότερα, για την κάλυψη της περιουσίας, η  EFG Eurolife Ασφαλιστική δημιούργησε το «Sweet Home», ένα πολυασφαλιστήριο το οποίο παρέχει πλήρη κάλυψη από όλους τους πιθανούς κινδύνους που απειλούν μια κατοικία και το περιεχόμενό της,

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Sweet Home είναι ότι αποζημιώνει σε πραγματικές αξίες.  Συγκεκριμένα, η ασφαλιστική αποζημίωση που καταβάλλει η εταιρεία για το ακίνητο υπολογίζεται σύμφωνα με το τρέχον κατασκευαστικό κόστος, ενώ για το περιεχόμενο καταβάλλεται το ποσό που απαιτείται για την αντικατάσταση κάθε αντικειμένου με καινούργιο.

Το πρόγραμμα καλύπτει μία κατοικία για ζημιές που μπορεί να προκληθούν από φωτιά, σεισμό, κλοπή και πολλούς άλλους συναφείς κινδύνους.

Επιπλέον το Sweet Home ξεχωρίζει από τα γνωστά κλασσικά ασφαλιστήρια κατοικίας προσφέροντας:

• Απόλυτη ευκολία στη λειτουργία και εφαρμογή του με απλή δήλωση του εμβαδού (τ.μ.) της κατοικίας και του είδους της (διαμέρισμα ή μονοκατοικία) και αυτόματο υπολογισμό της ασφαλισμένης αξίας της
• Δωρεάν Τεχνική Βοήθεια 24 ώρες το 24ωρο για την κάλυψη επειγόντων περιστατικών για επισκευή βλαβών ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, βλαβών κλειδαριών και θραύσης υαλοπινάκων
• Κάλυψη Οικογενειακής Αστικής Ευθύνης  σε περίπτωση πρόκλησης σωματικής βλάβης σε τρίτο άτομο από τον ασφαλισμένο ή την οικογένειά του
• Ενιαίο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών (210 9555600) για λήψη πληροφοριών, υποβολή αιτημάτων, αναγγελία ζημιών και κλήση της Υπηρεσίας Άμεσης Επέμβασης

INTERAMERICAN

Διατίθενται τρία προγράμματα κάλυψης αυτοκίνητων CLASSIC – EXTRA – TOTAL τα οποία δίνουν μια σειρά από παροχές στον πελάτη.
Ειδικότερα:
• Επιβραβεύουν διαρκώς τον καλό οδηγό που δεν προκαλεί συστηματικές ζημιές, με μεγάλες εκπτώσεις, μετά το 2ο έτος
• Παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις για οδηγούς επαρχίας και νησιών
• Αποζημιώνουν άμεσα και με απόλυτη συνέπεια απέναντι στον ασφαλισμένο, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα
• Εξασφαλίζουν άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες Νομικής Προστασίας και Οδικής Βοήθειας Interamerican στην Ελλάδα και την Ε.Ε., με ένα τηλεφώνημα στο 1158 (από σταθερό ή κινητό)
• Ελαχιστοποιούν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες
Στον Κλάδο Πυρός, διατίθενται:
1. Ασφάλιση Στεγαστικών Δανείων πυρός & σεισμού
2. Προστασία Κατοικίας το πρόγραμμα παρέχει οφέλη στον πελάτη, όπως :
-Ολοκληρωμένη προστασία 
- Πρωτοποριακές παροχές και υπηρεσίες
-Ιδιαίτερα προσιτά ασφάλιστρα, Αποζημίωση σε αξία καινούργιου, μέσα στα όρια που έχουν συμφωνηθεί, ανεξάρτητα από την παλαιότητα του ακινήτου ή / και του περιεχομένου του  
-Αποζημίωση σε πρώτο κίνδυνο 
- Επιλογή μηδενικών απαλλαγών
-Κάλυψη κατονομαζομένων αντικειμένων
-Κάλυψη κατονομαζομένων και στις δευτερεύουσες κατοικίες 
- Κατάργηση της γραφειοκρατίας και των πολύπλοκων διαδικασιών
-Ταχύτητα στις αποζημιώσεις 
- Σαφείς και ξεκάθαρους όρους συμβολαίου 
- Κύρος και αξιοπιστία από την Interamerican, μία μεγάλη και σίγουρη εταιρία, που ανήκει σε έναν ισχυρό ευρωπαϊκό όμιλο, τη 

Eureko 
AXA Ασφαλιστική

Στο κλάδο αυτοκινήτου η εταιρία διαθέτει τα προγράμματα Classic, Extra και Premium τα οποία είναι κοινά με αυτά που διαθέτει και μέσω των υπολοίπων δικτύων διανομής (Agency, Πράκτορες και Μεσίτες) χωρίς κάποια διαφοροποίηση τόσο επίπεδο καλύψεων όσο και σε επίπεδο τιμολόγησης.

Στο κλάδο πυρός ωστόσο διαθέτει προγράμματα ασφάλισης κατοικιών και επιχειρήσεων ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες των πελατών της τράπεζας.

Συγκεκριμένα για την ασφάλιση κατοικίας προσφέρει το πρόγραμμα «Alpha Ασφάλιση Κατοικίας» το οποίο προσφέρει ουσιαστική κάλυψη για το κτίριο και το περιεχόμενο της κατοικίας. Οι καλύψεις είναι:
-Πυρκαγιά, κεραυνός, έκρηξη          
-Πυρκαγιά σε δάσος          
-Σεισμός (για κτίσματα που ανεγέρθηκαν μετά το έτος 1960).
-Ζημιές από καπνό 
- Ζημίες από νερό (συμπεριλαμβάνεται θραύση ή διαρροή σωληνώσεων) 
- Ζημίες από αέρα (θύελλα, χαλάζι, καταιγίδα)
-Ζημίες από κλοπή (αφορά την κύρια κατοικία)                          
- Στάσεις, Απεργίες, Τρομοκρατικές ενέργειες, Βανδαλισμός, Κακόβουλη βλάβη
-Αμοιβές Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων έως € 2.000
-Αποκομιδή συντριμμάτων 
- Κάλυψη σε αξία Καινουργούς
-Κάλυψη Τιμαριθμικής Προστασίας 
- Αστική Ευθύνη Όμορων ιδιοκτησιών συνεπεία καλυπτόμενου κινδύνου
-Κάλυψη Τεχνικής Βοήθειας 

Για τις επιχειρήσεις προσφέρει το πρόγραμμα «Alpha Ασφάλιση Επιχείρησης» το οποίο απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις  οι οποίες επιθυμούν να ασφαλίσουν το κτίριο ή το περιεχόμενο (εμπορεύματα και εξοπλισμό) ή και τα δύο. Το πρόγραμμα καλύπτει την επιχείρηση από πυρκαγιά, κεραυνό, έκρηξη, πτώση αεροσκαφών και σεισμό ενώ η κάλυψη παρέχεται σε Α’ κίνδυνο δηλαδή δεν ισχύει ο κανόνας της υπό-ασφάλισης. 

Κύπρου Ασφαλιστική

Ασφάλιση Κατοικιών:

Για την Κύπρου Ασφαλιστική το σπίτι δεν είναι απλά μια στέγη. Είναι ο προσωπικός χώρος, τα αγαπημένα αντικείμενα, οι πολύτιμες στιγμές της οικογενειακής ζωής.

Το σπίτι (κατοικία, διαμέρισμα ή εξοχικό), έχει για τον καθένα ανεκτίμητη συναισθηματική αξία. Εξίσου όμως σημαντική είναι και η οικονομική αξία της κατοικίας, η οποία είναι καθημερινά εκτεθειμένη σε μία πληθώρα από πιθανά ζημιογόνα περιστατικά.

Η Κύπρου Ασφαλιστική, δημιούργησε τρία προγράμματα ασφάλισης κατοικίας που συνιστούν μια πλήρη ασφαλιστική γκάμα, από την οποία ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει αυτό που ταιριάζει στις δικές του ανάγκες και απαιτήσεις.

Με τα προγράμματα ασφάλισης “House Care”, “House Care Plus” και “House Care Max” ο ασφαλισμένος μπορεί να εξασφαλίσει κάλυψη από τους στοιχειώδεις κινδύνους όπως Πυρκαγιά ή Σεισμό έως τους πιο εξειδικευμένους όπως η πιθανότητα πρόκλησης σωματικών βλαβών ή υλικών ζημιών σε τρίτους με υπαιτιότητα δική του ή μελών της οικογένειας του (σύζυγος, τέκνα).

Επιπρόσθετα ο ασφαλισμένος ανεξάρτητα από την επιλογή του προγράμματος απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα που του εξασφαλίζουν η αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή των ασφαλισμένων κεφαλαίων και η αποζημίωση των ζημιωθέντων αντικειμένων σε κόστος αντικατάστασης με καινούργιο.  

Ασφάλιση Επιχειρήσεων – Business Total Care:

Η βιωσιμότητα μιας επιχείρησης δεν εξαρτάται μόνον από τις εμπορικές αποφάσεις που παίρνει ο ίδιος ο επιχειρηματίας. Πολλές φορές αυτή επηρεάζεται ανεπανόρθωτα από ζημιές που θα μπορούσαν ν’ αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με την κατάλληλη ασφαλιστική προστασία.

Η Κύπρου Ασφαλιστική, έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο ασφαλιστικό πρόγραμμα που ενδιαφέρει τον κάθε έμπορο, καταστηματάρχη, βιομήχανο, ελεύθερο επαγγελματία και γενικά κάθε επιχειρηματία, προσφέροντας απόλυτη σιγουριά και εξασφάλιση.

Το ασφαλιστικό πρόγραμμα Business Total Care της Κύπρου Ασφαλιστικής αποζημιώνει τον επιχειρηματία για την απώλεια ή ζημιά που μπορεί να προέλθει από ένα μεγάλο αριθμό κινδύνων, όπως πυρκαγιά, κεραυνό, σεισμό, κλοπή, πλημμύρα, θύελλα, καταιγίδα, θραύση σωληνώσεων, θραύση κρυστάλλων, οχλαγωγίες, πολιτικές ταραχές, κακόβουλες ενέργειες, αστική ευθύνη για υλικές ζημιές σε τρίτους, έξοδα αποκομιδής συντριμμάτων και άλλα.

Ασφάλιση Προστασίας Οδηγών, Driver Care Plus – Moto Care Plus:

Η Κύπρου Ασφαλιστική δημιούργησε ειδικά για τους πελάτες της Τράπεζας Κύπρου τα πρόγραμμα Driver Care plus και Moto Care Plus. Με τα προγράμματα αυτά εξασφαλίζεται ένας ευρύς συνδυασμός καλύψεων με ανταγωνιστικό κόστος ασφάλισης.

Το προγράμματα  Driver Care plus και Moto Care Plus προσφέρουν πλήρεις ασφαλιστικές καλύψεις, όπως:

• Κάλυψη προσωπικού ατυχήματος
• Οδική Βοήθεια σ’ όλη την Ευρώπη και τις χώρες που βρέχονται από την Μεσόγειο, όλο το 24ωρο χωρίς κανένα χιλιομετρικό περιορισμό.
• Ταξιδιωτική Βοήθεια σε όλο τον κόσμο όλο το 24ωρο για ταξίδια στο εξωτερικό
• Ασφάλιση αποσκευών σε όλο τον κόσμο για ταξίδια στο εξωτερικό

Όλα τα παραπάνω προσφέρονται χωρίς την υποχρέωση από πλευράς ασφαλισμένου να συνάψει με την Κύπρου Ασφαλιστική το ασφαλιστήριο αστικής ευθύνης του αυτοκινήτου του.