Συνεργασία ασφαλιστών και υπουργείου οικονομίας

Τους τόνους της αντιπαράθεσης με το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για το νομοσχέδιο περί διαφάνειας στην ασφαλιστική αγορά, κατεβάζει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
 
Σε νεότερη επιστολή της που απέστειλε προς το γενικό γραμματέα Καταναλωτή, κ. Δημ. Σπυράκο, η Ένωση αφού εκφράζει την ικανοποίησή της για τη συνάντηση της 5ης Ιουλίου που αφορούσε «σειρά θεμάτων ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την ασφαλιστική αγορά, αλλά και για τους καταναλωτές», αναφέρεται στην πρόθεση του γενικού γραμματέα να συγκροτήσει Επιτροπή για την επεξεργασία του νομοσχεδίου σχετικά με τη διαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά, επισημαίνοντας ότι «η συμμετοχή εκπροσώπου της ΕΑΕΕ στην ομάδα αυτή, όπως σας εκθέσαμε και προφορικά θεωρούμε ότι θα συμβάλλει εποικοδομητικά στην εξεύρεση λύσης που θα ισορροπεί την προστασία του καταναλωτή με την εύρυθμη λειτουργία της ασφαλιστικής τεχνικής».
 
Στην ίδια επιστολή η Ένωση αναφέρει και τα εξής: «Η σπουδαιότητα των θεμάτων που θέλετε να ρυθμίσετε με το σχέδιο νόμου και το πλήθος αυτών, απαιτεί τη συμμετοχή στην εν λόγω ομάδα εργασίας εκπροσώπων της ασφαλιστικής αγοράς, οι οποίοι να κατέχουν την αναγκαία τεχνική και επιστημονική ασφαλιστική γνώση, η οποία θα επιτρέψει το βέλτιστο, τόσο από πλευράς καταναλωτών, όσο και από πλευράς ασφαλιστικού τεχνικού αποτελέσματος».
 
Σημειώνεται ότι πριν την ανωτέρω, χαμηλών τόνων, επιστολή της, η ΕΑΕΕ είχε αποστείλει προηγούμενη επιστολή, με την οποία τοποθετήθηκε πολύ επιθετικά για τις προθέσεις της γενικής γραμματείας Καταναλωτή, κάνοντας λόγο για νομοθετική πρόταση που θα μπέρδευε αντί να βοηθήσει τον ασφαλισμένο στις συναλλακτικές σχέσεις του με τις ασφαλιστικές εταιρείες. 

Μάλιστα, στην επιστολή αυτή η Ένωση ανέφερε ότι η γενική γραμματεία επιδιώκει να δράσει ως σαν να μην υπάρχει θεσμικό πλαίσιο που να ρυθμίζει τη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς, ενώ παρέθετε και μια προς μια τις παρατηρήσεις της επί της αρχικής νομοθετικής πρότασης του υπουργείου.