Φεβρουάριο του 2011 το πέμπτο συνέδριο του ΣΕΜΑ

Μεγάλη είναι ήδη η ανταπόκριση, του Συνδέσμου όλων των μεσιτών της Μεσογείου (F.M.B.A.), για το πέμπτο συνέδριο που θα διοργανώσει στις αρχές Φεβρουαρίου 2011, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (Σ.Ε.Μ.Α.).

Ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες οργάνωσης με πρόεδρο της σχετικής επιτροπής την κα Βασιλική Δράκου. Στα πλαίσια των εργασιών της επιτροπής είναι και η διερεύνηση του θέματος του συνεδρίου που αναμένεται να προσδιοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Συζητείται στα πλαίσια των εργασιών του συνεδρίου να συμπεριληφθούν ενότητες που θα αφορούν την εκπαίδευση, καθώς και τη διαφάνεια στις αμοιβές των μεσιτών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να συμμετέχει ως ομιλητής, κάποιο σημαίνων στέλεχος του Bipar, που αποτελεί την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των διαμεσολαβούντων στην ασφάλιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά του Σ.Ε.Μ.Α. υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία και φιλοδοξία σχετικά με το συνέδριο, ότι θα αποτελέσει καθοριστικό γεγονός όχι μόνο για τον κλάδο και την ασφαλιστική αγορά, αλλά και για την ελληνική οικονομία γενικότερα. 

Για το λόγο αυτό, θα προσκληθούν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές και φορείς του κλάδου (διαμεσολαβούντες, Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, κλπ), αλλά και ευρύτεροι παράγοντες και φορείς της οικονομικής ζωής του τόπου, όπως είναι τα Επιμελητήρια.