Συνάντηση Γ. Παπακωνσταντίνου με προέδρους ΤτΕ και Αγροτικής

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, είχε στο υπουργείο, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γιώργος Προβόπουλος

Μετά τη συνάντηση δεν υπήρξαν δηλώσεις, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ετέθησαν τα θέματα των τεστ κόπωσης των τραπεζών (stress tests), τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιοποιούνται στις 23 Ιουλίου, καθώς και της διαδικασίας, που πρέπει να ακολουθηθεί μετά την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ).

Νωρίτερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε συναντηθεί στο υπουργείο με τον πρόεδρο της ΑΤΕ, Θεόδωρο Πανταλάκη. Επίσης, μετά τη συνάντηση δεν υπήρξαν δηλώσεις, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πανταλάκης ενημέρωσε τον υπουργό για την πορεία της τράπεζας, ενώ δεν υπήρξε από πλευράς κυβέρνησης αποσαφήνιση για το τι θα πράξει σχετικά με την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΑΤΕ είπε στον κ. Παπακωνσταντίνου ότι «η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει ευγενικά (σσ. σχετικά με την πρόταση) και χωρίς να θίξει κανέναν, γιατί το τραπεζικό σύστημα είναι πολύ ευαίσθητο».