VICTORIA: Xορηγός σε Διεθνές Συμπόσιο Τέχνης

Η VICTORIA είχε την ιδιαίτερη ευχαρίστηση και τιμή να συμμετάσχει ως χορηγός στο Διεθνές Συμπόσιο, που οργάνωσε η « Εταιρεία για το Κτήριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης “Μαρία Κάλλας”, με θέμα “Στη Δίνη της Τέχνης: Όπερα – Τάσεις & Ανατροπές”, στις 17 & 18 Μαΐου, στο  Νέο Μουσείο Ακρόπολης. 

Ήταν μια έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος της VICTORIA για τον ελληνικό πολιτισμό, τα γράμματα και τις τέχνες. Στόχος της διοργάνωσης του Συμποσίου ήταν η εξέταση των προοπτικών και η διερεύνηση της πορείας της Όπερας στο παρόν και στο μέλλον ως ενεργούς καλλιτεχνικής έκφρασης. 

Στο Συμπόσιο συζητήθηκαν θέματα όπως «οι ανανεωτικές παρεμβάσεις στις σύγχρονες παρουσιάσεις έργων όπερας», «η αξιοποίηση της τεχνολογίας και οι υπερπαραγωγές όπερας με τον οπτικό εντυπωσιασμό σε σχέση με την ακουστική μυσταγωγία των έργων», «η κατεύθυνση σπουδών νέων καλλιτεχνών της όπερας», «σκηνοθεσία, σκηνογραφία, ενδυματολογία λυρικού θεάτρου» και οι συμμετέχοντες εισηγητές ήταν διακεκριμένοι συντελεστές του ελληνικού και διεθνούς Λυρικού Θεάτρου, όπως οι Γιάννης Κόκκος, Αλέσιο Βλαντ (καλλιτεχνικός διευθυντής Οπερας Ρώμης), Ζαν Λουί Μαρτινοτί (τ. διευθυντής Οπερά Γκαρνιέ), Αλμπέρτο Ζέντα (διευθυντής Φεστιβάλ Πέζαρο), κ.α.

 Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτέλεσε μέρος των προσπαθειών της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας για την πραγματοποίηση του μεγάλου έργου της δημιουργίας ενός κατάλληλου κτηρίου για το Λυρικό Θέατρο και παράλληλα την ίδρυση Μουσικής Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης που θα φέρει το όνομα της Maria Callas, φόρος τιμής στη μέγιστη καλλιτέχνιδα μουσικό.

Με αξίωμα ότι οι Τέχνες συντελούν στην ανύψωση της ποιότητας ζωής, η συμβολή της  VICTORIA σε μια τόσο αξιέπαινη προσπάθεια, αλλά και στην ευρύτερη ανάπτυξη όλων των μορφών της πολιτιστικής δημιουργίας είναι ιδιαίτερα σημαντική. 

Γι’ αυτό ως σύγχρονη οικονομική δύναμη και μέσα στα πλαίσια της χορηγικής της δραστηριότητας η VICTORIA, στέκεται αρωγός σε κοινωνικές, πολιτιστικές, επιστημονικές και αθλητικές προσπάθειες, που προάγουν την ποιότητα του πολιτισμού μας και ενισχύουν την κοινωνική μας αλληλεγγύη.