Ανάπτυξη με εφαλτήριο την ποιότητα και την ευελιξία

Σε ένα μοντέρνο κτίριο με λιτές γραμμές, στεγάζεται η εταιρεία CROMAR Μεσίτες Ασφαλειών ΕΠΕ.  Στην ίδια φιλοσοφία είναι και οι εσωτερικοί της χώροι. Ως επισκέπτης, έχεις την αίσθηση, ότι όλα βρίσκονται μελετημένα, στη σωστή θέση, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, συμβάλλοντας στην υψηλού επιπέδου επαγγελματική ατμόσφαιρα.

Η Cromar έκλεισε 10 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, που γιόρτασε πρόσφατα με μια όμορφη εκδήλωση στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στα ριζά της Ακρόπολης. Η ιστορική διαδρομή ξεκίνησε όμως από πολύ παλαιότερα. Ήταν πριν από 50 περίπου χρόνια, το 1961, όταν ο Rodney Croker ήρθε και άρχισε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

Συνεπώς, όταν ιδρύθηκε η  εταιρεία  το 1999, με διαχειριστή τον John Arthur Bray Croker, συνεχίστηκε μία καταξιωμένη πορεία 50 και πλέον ετών σε Αγγλία και Ελλάδα του ονόματος Croker.

Rodney CrokerΗ εταιρεία στεγάζεται σε ιδιόκτητα γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, τα πρώτα γραφεία από την ίδρυσή της τον Οκτώβριο του 1999, μέχρι το τέλος του 2004 ήταν στο Μαρούσι όπως και σήμερα, αλλά σε άλλο χώρο.

Τον Δεκέμβρη του 2004 αγόρασε τους χώρους που βρίσκεται σήμερα.
Στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, αγόρασε το Μάιο του 2003 γραφεία τα οποία βρίσκονται στην οδό Πολυτεχνείου, στο κέντρο της πόλης, όπου ανακατασκεύασε εξ’ολοκλήρου τους χώρους.

Η Cromar εκτός από Μεσίτες Ασφαλειών, είναι και εξουσιοδοτημένος ανταποκριτής των Lloyd’s στην Ελλάδα, με εξουσιοδότηση δέσμευσης (binding authority) από ηγετικά συνδικάτα τους (KILN, BEAZLEY και QBE)

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με τις συμβάσεις που έχει, εκπροσωπεί, εκδίδει παραστατικά, κάνει το underwriting και ό,τι άλλο χρειάζεται για λογαριασμό τους, εκδίδει συμβόλαια και όλα τα παραστατικά, πληρώνει τις ζημιές. Πραγματοποιεί δηλαδή, όλο τον κύκλο ασφάλισης με ασφαλιστήρια Lloyd’s.

Προϊοντικά, οι δυνατότητες που έχει είναι ευρύτατες, καθώς καλύπτουν όλο το φάσμα των γενικών ασφαλειών από το απλό αυτοκίνητο, έως όλο το εύρος του κλάδου περιουσίας, (κατοικίες ενυπόθηκες ή μη, μεγάλους επιχειρηματικούς κινδύνους, βιομηχανικούς ή εμπορικούς, με επακόλουθα τύπου απώλειας κερδών κλπ, αστικές ευθύνες όλων των ειδών: γενική, επαγγελματική, προϊόντων.

CROMARΗ εταιρεία έχει επίσης αρκετά μεγάλες δυνατότητες στα προσωπικά ατυχήματα και μάλιστα για αρκετά μεγάλα όρια, καθώς επίσης και στο ναυτιλιακό κλάδο (marine) που περιλαμβάνει τους κλάδους μεταφορών, καλύπτοντας μεγάλα και δύσκολα φορτία και σκαφών προσωπικής αναψυχής.

“Συνεπώς λίγο πολύ καλύπτουμε όλο το φάσμα στον κλάδο των γενικών ασφαλειών. Η αγορά των Lloyd’s δεν περιλαμβάνει το Ζωικό κομμάτι, το οποίο δεν ήταν και ποτέ το κύριο αντικείμενο της δουλειάς μας. Απλώς, ως μεσιτική εταιρεία διατηρούμε συμβάσεις και παραγωγή με την τοπική ασφαλιστική αγορά, παρέχοντας ομαδικά και ατομικά συμβόλαια. Γενικά, περίπου το 95% των εργασιών μας αφορά τη σχέση μας με το Λονδίνο:”, επισημαίνει ο κ. John Croker.

Προϊόντα

Η λογική με την οποία στήθηκαν τα προϊόντα, είναι να δίνεται η δυνατότητα στο συνεργάτη και στον ασφαλιζόμενο να επιλέξουν από μία γκάμα καλύψεων, ξεκινώντας από τις πλέον βασικές και καταλήγοντας στις πλέον εμπλουτισμένες, με ανάλογα ασφάλιστρα. Ειδικότερα:

SecureHome
     ♦ SecureHome Απλό
     ♦ SecureHome B
     ♦ SecureHome Α
     ♦ SecureHome Α Plus

Νέα Πακέτα Ενυποθήκων
     ♦ SecureHomeE
     ♦ SecureHomeE Basic
     ♦ SecureHomeE Plus

SecureBusiness
     ♦ SecureBusiness Απλό
     ♦ SecureBusiness Πλήρες

Στα παραπάνω προϊόντα, έχουν ενταχθεί και προαιρετικές καλύψεις που μπορούν να συμβάλλουν στην πιο ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη, ενώ οι όροι τους είναι ιδιαίτερα απλοί και ουσιαστικοί.
Η στρατηγική της εταιρείας στην ανάληψη κινδύνων, αφορά στον καλώς νοούμενο ανταγωνισμό, όπως υπαγορεύουν η καταγωγή, το ήθος και οι προδιαγεγραμμένοι στόχοι της, εξηγεί ο κ. Croker. Μεταξύ των αγορών “στόχων της εταιρίας” είναι τα ενυπόθηκα δάνεια και το retail γενικότερα.

CROMARΗ Cromar είναι ειδικευμένη:

• Στους κινδύνους που αναλαμβάνει,
• Στην κάλυψη που παρέχει,
• Στην άμεση αντίληψη της δυναμικής ενός κινδύνου ή ενός χαρτοφυλακίου κινδύνων.  
Εστιάζοντας δε:
• Στις διαπροσωπικές σχέσεις
• Στην εξελιγμένη μηχανογραφική υποστήριξη
• Στις ουσιαστικές και εύχρηστες διαδικασίες.

Το ανθρώπινο δυναμικό

Όταν ξεκίνησε η εταιρεία το 2000 είχε τρία άτομα. Τα δύο από τα τρία συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι σήμερα. Κάθε χρόνο, η Cromar πρόσθετε ένα – δύο άτομα. Γενικά, επιλέχθηκαν στελέχη με πολυετή εμπειρία και καταξίωση, καθώς και άλλα άτομα ως υποστήριξη.  Συγκεκριμένα, η εταιρεία απασχολεί σήμερα 14 άτομα στην Αθήνα και δύο στην Θεσσαλονίκη. Συνολικά δηλαδή 16 εργαζόμενοι.

Η εμπειρία της οικογένειας Croker και των ανθρώπων της εταιρίας, είναι καθαρά ασφαλιστική. Η τεχνογνωσία και εμπειρία συνεπώς, ξεκινά και αφορά περισσότερο το underwriting και πολύ λιγότερο το broking. “Είμαστε ασφαλιστές εν ολίγοις με την έννοια αυτού που αναλαμβάνει τον κίνδυνο, δε λειτουργούμε μόνον ως μεσίτες με την έννοια της απλής διαμεσολάβησης” προσθέτει ο κ. Croker.

 Η οικογένεια

Ο κ. Rodney Croker πατέρας του κ. John Croker, είναι Άγγλος και μπήκε στον ασφαλιστικό χώρο στην Ελλάδα το 1961, όταν ήρθε στην χώρα. Στην πραγματικότητα, ο R. Croker ασχολήθηκε με τις ασφάλειες παραπάνω από 50 χρόνια διότι αυτό ήταν και το επάγγελμά του, όσο ζούσε στην Αγγλία. 

Ο ίδιος, υπήρξε είτε γενικός διευθυντής, είτε γενικός αντιπρόσωπος ή και μέτοχος σε διάφορες εταιρίες αγγλικών συμφερόντων με πιο πρόσφατες τις Royal International, που συγχωνεύτηκε με τη CGU και μετά έγινε ACTIVA GROUP και προσφάτως έγινε μέλος του ομίλου Eurolife. 

Πολλές από αυτές τις εταιρείες είχαν τελείως διαφορετικά σχήματα από αυτά που διαθέτουν σήμερα. Στο μεσιτικό χώρο, ο κ. R. Croker υπήρξε γενικός αντιπρόσωπος και για αρκετά χρόνια μέτοχος στη Willis, που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος broker παγκοσμίως και εργάστηκε και σε ασφαλιστικές εταιρίες.

Ο κ. R. Croker, επισήμως συνταξιοδοτήθηκε το 1999, όταν ο κ. J. Croker είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του και είχε ήδη εργαστεί δύο χρόνια στην αγορά του Λονδίνου. Παρουσιάστηκε τότε η ευκαιρία με κάποιους συνεργάτες και φίλους στο Λονδίνο (brokers και ασφαλιστές) να δημιουργηθεί κάτι που θα εγγυάται μεγαλύτερη διάρκεια. Αυτό, γιατί είχαν καταλάβει ότι οι εταιρίες ήταν ευάλωτες σε διεθνείς συγχωνεύσεις. 

CROMARΑυτό που απασχολούσε κυρίως τον κ. J. Croker, ήταν να στήσει μία εταιρία την οποία να μπορεί να ελέγχει 100%, γεγονός το οποίο επιτεύχθηκε με το στήσιμο της CROMAR. Επίσης, ήθελε η νέα εταιρεία να παρέχει ασφαλιστικές υπηρεσίες και καλύψεις, δηλαδή να μπορούν να ενεργούν ως ασφαλιστές διότι αυτό γνώριζαν να κάνουν καλά. Αποτέλεσμα αυτών, ήταν η Cromar να κάνει συμφωνίες τέλη του 1999 και αρχές του 2000, αρχικά με ένα συνδικάτο των Lloyds  και στην πορεία με άλλα δύο.

Γραφεία – Επικοινωνία

-Αττική: Αγ. Κων/νου 17 & Αγ. Αναργύρων 151 24 Μαρούσι, τηλ: 210 80 28 946-7, fax: 210 80 29 055
Θεσ/νίκη: Πολυτεχνείου 24, 546 25, τηλ: 2310 50 2506, fax: 2310 52 6028

Στελέχη εταιρείας
 
Γενική διευθύντρια: Ουρανία Νικολετοπούλου  
Τεχνική Διευθύντρια: Κλαίρη Πετούνη
Υπεύθυνη u/w Εκδόσεων και εσωτερικών Διαδικασιών: Κατερίνα Φωτοπούλου
Υπεύθυνος Τραπεζικών Προϊόντων: Κώστας Ασλάνογλου
Υπεύθυνη Προϊόντα Κλάδου Ζωής: Σοφία Ρούγα
Κλάδος Περιουσίας, Αυτοκινήτων και Νομικής Προστασίας: Πέγκυ Χατζηχαραλάμπους
Υπεύθυνος Μηχανογράφησης: Γεράσιμος Παγουλάτος
Ζημιές και Ασφάλειες Μεταφορών: Τάσος Μάγγος
Συμβόλαια Κατοικιών και Ενυπόθηκων: Χριστίνα Παπαχριστοδούλου
Τραπεζικά Προϊόντα: Παναγιώτης Βλάμης
Επίβλεψη Λογιστηρίου: Γιάννης Κεφαλάς
Λογιστήριο: Γιώργος Σαρκίρης
Λογιστήριο: Σπύρος Τσορώνης
Υποστήριξη Κλάδου Περιουσίας, Αυτοκινήτου και Ζωής: Μαρία Αργυροπούλου