Aποκαλυπτήρια για ένα νέο αποταμιευτικό – επενδυτικό προϊόν από την Allianz

Του Βάιου Κρόκου

Απάντηση με ένα νέο αποταμιευτικό – επενδυτικό προϊόν (unit linked) στο περιβάλλον των μηδενικών επιτοκίων προσφέρει η Allianz, μέσω της Allianz Global Life.

Σε όλα αυτά συμβάλει επίσης το γεγονός πως η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται ενώ η άρση των capital controls έχει δώσει ώθηση στα εν λόγω προϊόντα.

Το νέο προϊόν της εταιρείας Target4Life βασίζεται σε στρατηγική Life Cycle με βασικές παραμέτρους:τον χρονικό ορίζοντα, την πρόθεση ανάληψης κινδύνου, τον τρόπο πληρωμής. Το επενδυτικό του χαρτοφυλάκιο – με διαχειριστή την Allianz Global Investors λειτουργεί ως Funds of Funds, αποτελεί δηλαδή ένα χαρτοφυλάκιο που επενδύσει σε άλλα χαρτοφυλάκια με στόχο την διασπορά κινδύνου.

Πρακτικά, επενδύει επιλέγοντας από ένα “καλάθι” 21 αμοιβαίων κεφαλαίων που υπάγονται σε 3 βασικές κατηγορίες: ομολογιακά, μετοχικά και εναλλακτικά.

Στην σημερινή παρουσίαση, η διευθύνουσα σύμβουλος της Allianz Ελλάδος, κ. Φιλίππα Μιχάλη εξήγησε πως οι συνθήκες πλέον είναι πιο ώριμες για την προώθηση νέων αποταμιευτικών – επενδυτικών λύσεων.

Ο εμπορικός διευθυντής της Allianz Ελλάδος, κ. Στέφανος Μαλαχίας ανέλυσε το νέο προϊόν συνοψίζοντας πως στα πλεονεκτήματα του Target4Life περιλαμβάνονται: Η εξατομίκευση, η προσβασιμότητα, η ανακατανομή και ο έλεγχος κινδύνου, η ευελιξία (τρόποι καταβολής ασφαλίστρων, αλλαγή προφίλ κινδύνου), η διαφάνεια, η δυνατότητα πρόωρης εξαγοράς και η αξιόπιστη διαχείριση.

Από την πλευρά του, ο κ. Gino Fassina, Επικεφαλής του Market Management της Allianz Global Life παρουσίασε μακροοικονομικά στοιχεία και τις δυνατότητες που προσφέρει πλέον η Ελλάδα, έχοντας ως στόχο μια μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία με την Allianz Ελλάδος.