Ε.Ι.Α.Σ.: Πρόγραμμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο ετήσιο πρόγραμμα «Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων» του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.), που ξεκίνησε στις 7 Ιουνίου 2010.

Απόλυτη ικανοποίηση υπάρχει και από την πλευρά των συμμετοχών, καθώς η ανταπόκριση ήταν άμεση σε αυτή τη νέα προσπάθεια που εντάσσεται στα πλαίσια της ανασυγκρότησης, και της νέας δυναμικής στην πορεία και τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου.

Το νέο πρόγραμμα, αντικαθιστά το αντίστοιχο Χρηματοοικονομικό Πρόγραμμα, με βασικό στοιχείο τις ουσιαστικές βελτιώσεις που έχουν γίνει με παρεμβάσεις από το διοικητικό συμβούλιο του Ε.Ι.Α.Σ., τους εισηγητές και τους αποφοίτους των δύο τελευταίων ετών. Ουσιαστικές βελτιώσεις έχουν γίνει επίσης και στον τρόπο των εξετάσεων, καθώς και στη συγγραφή των πτυχιακών εργασιών.

Το πρόγραμμα που απευθύνεται σε στελέχη και υπαλλήλους ασφαλιστικών εταιρειών και μονάδων πωλήσεων, έχει 10 μήνες διάρκεια, περιλαμβάνει 380 ώρες διδασκαλίας και ολοκληρώνεται τον Απρίλιο του 2011.

Όπως επισημαίνει ο νέος πρόεδρος του Ε.Ι.ΑΣ. κ. Σπύρος Λευθεριώτης, η εκπαίδευση είναι η καλύτερη επένδυση τόσο για την επιχείρηση, όσο και για τον εκπαιδευόμενο. Η εκπαίδευση στο Ε.Ι.Α.Σ. – προσθέτει – αποτελεί μια ακόμα καλύτερη επένδυση, καθώς έχει συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της Ελληνικής αγοράς.

Προϋπόθεση συμμετοχής, είναι οι εκπαιδευόμενοι να έχουν επαγγελματική εμπειρία τριών ετών ή πτυχίο Ανώτατης Σχολής. Το κόστος του σεμιναρίου επιδοτείται μέσω ΟΑΕΔ – ΛΑΕΚ.

Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος «Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων» είναι:

•    Οικονομική δραστηριότητα και λειτουργία της οικονομίας
•    Στρατηγική διοίκηση επιχειρήσεων και διοίκηση ανθρωπίνων πόρων
•    Μάρκετινγκ και Πωλήσεις
o    Μάρκετινγκ, δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία
o    Διοίκηση πωλήσεων και τεχνικές πωλήσεων

•    Πελατοκεντρική διοίκηση και εξυπηρέτηση πελατών (C.R.M.)
•    Χρηματοοικονομικοί θεσμοί, χρηματοοικονομική διοίκηση και λογιστική
•    Οργάνωση ασφαλιστικής αγοράς και ασφαλιστικών επιχειρήσεων, ασφαλιστικά προϊόντα και συστήματα ασφάλισης.
•    Επίκαιρα θέματα
•    Διοίκηση έργου και ανάπτυξη ειδίκευσης

Να σημειωθεί, ότι οι απόφοιτοι του προγράμματος, έχουν τη δυνατότητα εγγραφής σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα διοίκησης επιχειρήσεων (M.B.A.), πανεπιστημίων του εξωτερικού που στη χώρα μας εκπροσωπούνται από κολέγια ή εργαστήρια ελευθέρων σπουδών. Προϋπόθεση εδώ αποτελεί, η καλή αξιολόγηση της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής τους επάρκειας.