ΕΙΑΣ και LIMRA: Η Ισχύς εν τη ενώσει για την εκπαίδευση

Δύο καταξιωμένοι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί του ασφαλιστικού χώρου, το ΕΙΑΣ (Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών) και ο διεθνής οργανισμός LIMRA International, προχωρούν σε μια ουσιαστική συνεργασία φιλοδοξώντας να ανοίξουν νέα σελίδα στην εκπαίδευση των δικτύων πωλήσεων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. 

Θυμίζουμε ότι μέλη του ΕΙΑΣ είναι τριάντα έξι ισχυρές ασφαλιστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. 
Η LIMRA με πάνω από 90 χρόνια πείρα στα διεθνή ασφαλιστικά δρώμενα και με πάνω από 850 χρηματοοικονομικούς οργανισμούς-μέλη δραστηριοποιείται σε περίπου 70 χώρες και το όνομά της είναι συνώνυμο, μεταξύ άλλων, με την αποτελεσματική και επιτυχημένη εκπαίδευση των δικτύων πωλήσεων. 

Κοινός στόχος αυτής της προσπάθειας είναι σε μια δύσκολη περίοδο, όπως αυτή, να προσφερθούν ουσιαστικά εκπαιδευτικά προγράμματα που θα ενισχύσουν τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής των πωλήσεων (διαμεσολαβητές και ασφαλιστικούς συμβούλους) και θα συμβάλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση του Έλληνα Ασφαλισμένου. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συμφωνία μεταξύ ΕΙΑΣ και LIMRA για διεξαγωγή του δεύτερου επιπέδου του σύγχρονου προγράμματος Producer’s Development Series, το οποίο επικεντρώνεται στη παραγωγικότητα, εδραίωση των υγειών  επαγγελματικών πρακτικών και την εν γένει ανάπτυξη των ανθρώπων που είναι εντεταλμένοι να προσφέρουν υπηρεσίες στον καταναλωτή.

Κατά την υπογραφή της Συμφωνίας ο Περιφερειακός Εκτελεστικός Σύμβουλος Μεσογείου και Μέσης Ανατολής της LIMRA, κ. Μανώλης Κυριάκου, παρατήρησε  ότι “στόχος της LIMRA και μέσα από αυτή τη συμφωνία είναι να μεταφέρει τα σύγχρονα διεθνή μηνύματα αλλά και να εμπεδώσει τις βασικές επαγγελματικές πρακτικές στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. 

Η συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία της LIMRA πιστεύω ότι θα συμβάλει αποφασιστικά, σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο, στη σωστή εκπαίδευση, την τόνωση και την εμψύχωση των παραγωγικών δικτύων, αλλά και τη δημιουργία μελλοντικών προοπτικών για τα Ελληνικά δίκτυα πωλήσεων. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία αυτή με το ΕΙΑΣ θα ανατρέψει τα δεδομένα στο χώρο της εκπαίδευσης των δικτύων”.

Από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΕΙΑΣ, κ. Σπύρος Λευθεριώτης ανέφερε ότι ”σε μια περίοδο κρίσης χρειάζεται μια πιο στοχευμένη προσέγγιση των πελατών, αλλά και μια καλύτερη αξιοποίηση του ήδη υπάρχοντος πελατολογίου. Σε αυτή την κατεύθυνση θα βρίσκονται τα τρία πρώτα προγράμματα αυτής της συνεργασίας”. 

Ο κ. Λευθεριώτης τόνισε ότι η συνεργασία με την LIMRA, ενός ισχυρού και σύγχρονου οργανισμού στον τομέα της εκπαίδευσης των δικτύων, με παράδοση στην Ελλάδα, αναβαθμίζει το ρόλο του ΕΙΑΣ και συμβάλει στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς, υποστηρίζοντας τους ανθρώπους των δικτύων στο δύσκολο έργο τους.