Διάλογο με το Λοβέρδο ζητούν οι ασφαλιστές

“Πόρτα” διαλόγου με την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό επιδιώκουν να ανοίξουν οι ασφαλιστές, ώστε να αναβαθμίσουν τη συμμετοχή του κλάδου στη διασφάλιση των μελλοντικών συντάξεων.

Πρόθεσή τους είναι να διαμορφώσουν ένα κανάλι επικοινωνίας με τον υπουργό Εργασίας, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που ο υπουργός αναμορφώνει το καθεστώς υπολογισμού και χορήγησης των συντάξεων.

Η ασφαλιστική αγορά επιδιώκει να πείσει την κυβέρνηση για τις αλλαγές που θα πρέπει να επέλθουν στη νομοθεσία, ώστε πέρα από τις ιδιωτικές συντάξεις και τα φορολογικά κίνητρα που θα πρέπει να δοθούν στους εργαζόμενους ώστε να επενδύσουν σε ανάλογα ασφαλιστικά προγράμματα, θα πρέπει να ανοίξουν και τα επαγγελματικά ταμεία προκειμένου η διαχείριση των αποθεματικών τους να γίνεται από εταιρείες οι οποίες έχουν μακρά παράδοση και μεγάλη εμπειρία στον τομέα αυτό.

Ήδη, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Insurance World, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Ε.Ε., κ. Μωυσής έχει αναλάβει σχετική πρωτοβουλία ώστε να περάσει το μήνυμα στους κυβερνώντες ότι ένας από τους κοινωνικούς ρόλους τους οποίους καλείται να ασκήσει η ασφαλιστική αγορά είναι να δράσει συμπληρωματικά για τη διασφάλιση των μελλοντικών συντάξεων.