Παρέμβαση Πάγκαλου ζητά η ΕΑΕΕ

Την παρέμβαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, ζητούν οι ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να επιτύχουν αλλαγές επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την ασφαλιστική αγορά, αλλαγές που επικεντρώνονται κυρίως στη λειτουργία του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, και στον τρόπο εποπτείας του κλάδου σε σχέση με την τραπεζική αγορά.

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, διαπιστώνοντας ότι οι πολύμηνες πιέσεις της προς τον υφυπουργό, κ. Φίλιππο Σαχινίδη, δεν έφεραν αποτέλεσμα σε ότι αφορά τόσο τη μη αναδρομική δράση του Εγγυητικού Κεφαλαίου, όσο και τον περιορισμό της εισφοράς υπέρ του φορέα, απηύθυνε -ακολουθώντας το… πρωτόκολλο- επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Οικονομικών, την οποία ωστόσο κοινοποίησε και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Στην επιστολή, η Ένωση, αφού ανέλυσε τις θέσεις της, κατέληξε λέγοντας ότι ο κλάδος ήδη επιβαρύνεται από το Επικουρικό Κεφάλαιο αυτοκινήτου με 800 εκατ. ευρώ, και ότι η Solvency II θα απαιτήσει νέα κεφάλαια από όλες τις εταιρείες, με αποτέλεσμα κάθε επόμενη επιβάρυνση, είτε αυτή θα αφορά στην εισφορά υπέρ του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, είτε θα πηγάζει από την αναδρομική δράση του φορέα, θα ενέχει τον κίνδυνο να αποτελέσει σοβαρή απειλή για το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς.

Το Insurance World παρουσιάζει κατ΄ αποκλειστικότητα το πλήρες κείμενο της επιστολής που απέστειλε η Ένωσης προς τον υπουργό Οικονομικών, με κοινοποίηση στον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης. 
Την επιστολή μπορείτε να βρείτε εδώ