Η ασφάλεια του Fifa World Cup 2010 στα χέρια της Lloyd’s για 6.2 δισ. λίρες

Το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2010 που θα διεξαχθεί στη Νότιο Αφρική  ασφαλίζει η Lloyd’s για περισσότερα από  6.2 δισ. λίρες. Τα στάδια αγώνων και οι χώροι εκπαίδευσης που θα χρησιμοποιηθούν για το Παγκόσμιο Κύπελλο καλύπτονται  για ζημίες έως 3.2 δισ.  λιρών, ενώ οι υπόλοιπες δραστηριότητες που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της Fifa World Cup 2010 και οι υπηρεσίες ασφαλίζονται για επιπλέον 3 δισ. λίρες. 

” Είναι αδύνατον να γνωρίζουμε πόσοι τομείς υφίστανται που χρειάζονται ασφάλιση. Ο διαγωνισμός, οι προσφορές, τα βραβεία, οι χορηγίες, τα δικαιώματα μετάδοσης, αλλά και όλες οι εταιρείες που μπορεί να έχουν δημοσιονομικές επιπτώσεις χρειάζονται κάλυψη”, δήλωσε ο κ. Chris Nash, αντασφαλιστής στη Sportscover.

“Εάν η τελετή έναρξης πραγματοποιηθεί με καθυστέρηση, το γεγονός αυτό θα επηρεάσει τους τηλεοπτικούς σταθμούς, λόγω αυστηρής ρύθμισης του διαφημιστικού τους χώρου και χρόνου”, ανέφερε. “Ομοίως, εάν η λήξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Fifa για το 2010 χρειαστεί να πραγματοποιηθεί μεταγενέστερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία, πολλοί μπορεί να επιθυμούν την επιστροφή των χρημάτων για τα εισιτήριά τους”.

Ο κ.Peter Thompson σε δήλωση του στο BBC ανέφερε πως η ασφαλιστική κάλυψη για την πρόκληση αναπηρίας σε έναν κορυφαίο ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του μπορεί να αγγίξει και τα 40 εκατ. λίρες.