Σε μεγάλες ασφαλιστικές η κάλυψη του ΟΛΠ

Μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες ανέλαβαν την ασφαλιστική κάλυψη του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς για το επόμενο εξάμηνο. Μεταξύ αυτών είναι η Εθνική Ασφαλιστική, η Groupama, η Generali και η Αιγαίον Ασφαλιστική.

Οι καλύψεις αφορούν ειδικότερα τους κλάδους αυτοκινήτου, αστικής ευθύνης και πυρός.

Πιο συγκεκριμένα, την κάλυψη των περιουσιακών στοιχείων – εγκαταστάσεων ανέλαβε η Groupama και των αυτοκινήτων του Οργανισμού η Εθνική Ασφαλιστική. Στην κάλυψη αστικής ευθύνης leader είναι η Generali. Συμμετέχει επίσης η Αιγαίον Ασφαλιστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καλύψεις με ημερομηνία έναρξης την 31η Μαΐου, ανατέθηκαν προσωρινά και για ένα εξάμηνο, μέχρι να γίνει κανονικά προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού με βάση την κοινοτική και εθνική νομοθεσία.

Η διαδικασία στην προκειμένη περίπτωση είχε το χαρακτήρα του επείγοντος, καθώς τα περιουσιακά στοιχεία του Οργανισμού κινδύνευαν να μείνουν ανασφάλιστα (η κάλυψή τους έληγε στις 31 Μαΐου).

Να σημειωθεί, ότι στο παρελθόν είχαν πραγματοποιηθεί δύο διαγωνισμοί που είχαν αποβεί άγονοι. Στον ένα μάλιστα δεν υπήρξε καμία ένδειξη ενδιαφέροντος.