Νέα Ομοσπονδία ανακοινώθηκε στη γιορτή του Π.Σ.Α.Σ.

Η δημιουργία ομοσπονδίας στο χώρο της διαμεσολάβησης ανακοινώθηκε στα πλαίσια της ετήσιας εκδήλωσης για τη βράβευση των κορυφαίων ασφαλιστικών συμβούλων της χώρας που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Α.Σ.).

Η επωνυμία είναι: Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (Ο.Α.Δ.Ε.) και στη σύστασή της συμμετέχουν πέντε πρωτοβάθμια σωματεία, από τους νομούς Πιερίας, Σερρών, Κερκύρας, Δωδεκανήσων και ο Π.Σ.Α.Σ. Υπεγράφη σχετικό μνημόνιο και το καταστατικό είναι ήδη έτοιμο. 

Η Ομοσπονδία είναι ανοιχτή σε όλους τόνισε η πρόεδρος του Π.Σ.Α.Σ., κ. Ελένη Γρυπάρη και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον συμμετοχής και από άλλους φορείς στο χώρο. Ενδεικτικό των προθέσεων, πρόσθεσε, είναι ότι και η σφραγίδα της Ομοσπονδίας, απεικονίζει δύο ενωμένους κύκλους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Περιστύλιο του Ζαππείου με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων από όλο το φάσμα του ασφαλιστικού κλάδου. Πέρα από τους ανθρώπους της διαμεσολάβησης, ήταν εκεί εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών. Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της ΕΠ.Ε.ΙΑ. κ. Γεώργιος Πέτσας και ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος κ. Μίνος Μωυσής.

Όπως τόνισε στην ομιλία της η κ. Γρυπάρη, η ανάπτυξη στον κλάδο θα έρθει μόνον όταν επικρατήσει σε όλα τα επίπεδα ο επαγγελματισμός. «Για τους περαστικούς στο επάγγελμα, το επισκεπτήριο έληξε, ενώ και οι εταιρίες θα πρέπει να σέβονται τα συμφέροντα των καταναλωτών. Η Πολιτεία, επίσης, ας καθιερώσει θεματοφύλακα για τα αποθεματικά των εταιριών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος του Π.Σ.Α.Σ., στηλίτευσε τη σημερινή πραγματικότητα στη διαμόρφωση της οποίας όλοι έχουν τη δική τους συμμετοχή. Οι πολιτικοί για παράδειγμα για την κατάσταση που επικρατεί και για τις παλινωδίες, και τις αλλαγές όπως στην περίπτωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και πιστοποίησης ασφαλιστικών συμβούλων και τις τροποποίησης μέσα σε λίγους μήνες στον τρόπο φορολόγησης του κλάδου.

Ο θεσμός ανέφερε η κ. Γρυπάρη, πρέπει να αποκατασταθεί στα μάτια του καταναλωτή και να κτιστεί δεσμός εμπιστοσύνης μεταξύ αυτού, των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και της Πολιτείας. Κάλεσε δε, όλους τους εμπλεκόμενους, να να φροντίσουν για την εξυγίανση και ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς.

Τις βραβεύσεις του Π.Σ.Α.Σ. απέσπασαν οι εξής:

-    Σταυρούλα Επιτροπάκη από την Interamerican στο κλάδο Ζωής και
-    Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος από την International Life στις Γενικές.

Βραβεία δόθηκαν επίσης σε συνεργάτες που είναι μέλη του MDRT. Να σημειωθεί ότι το Φεβρουάριο του 2011, πραγματοποιείται για πρώτη φορά Πανευρωπαϊκό Συνέδριο του Οργανισμού και αυτό θα γίνει στην Αθήνα όπου αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 2.500 ασφαλιστές από όλη την Ευρώπη και όχι μόνον.

Τα βραβεία στους ασφαλιστές – μέλη του MDRT δόθηκαν στους:
-    Χρήστο Πέτρου, από την Interamerican
-    Ιωάννη Λαζαρίδη, από την Interamerican
-    Κωνσταντίνο Φλόκα, από την International Life
-    Τάσο Φωτίου, από τη Novecon Financial

Δείτε την ομιλία της κ. Ελένης Γρυπάρη