Υψηλά ποσοστά επιτυχίας για τους ασφαλιστικούς υπαλλήλους στις 8/5/2010

Με υψηλά ποσοστά επιτυχίας και μικρό ποσοστό αποχής, συμμετείχαν στις τελευταίες εξετάσεις οι υποψήφιοι στη διαμεσολάβηση ασφαλιστικοί υπάλληλοι. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 8 Μαΐου, το ποσοστό επιτυχίας άγγιξε το 92% επί των εξεταζομένων.

Ειδικότερα, συμμετείχαν 123 άτομα (από 128 που είχαν δηλωθεί) και οι επιτυχόντες ήταν 113. Τα ποσοστά και οι αναλογίες αυτές, βρίσκονται σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα τελευταία – τουλάχιστον – αποτελέσματα των άλλων υποψήφιων ομάδων στη διαμεσολάβηση (συνεργάτες, τραπεζικοί υπάλληλοι). Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε τρία εξεταστικά κέντρα: Στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ) με 86 άτομα, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά με 24 άτομα και στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας (Ε.Π.Ι) με 18 άτομα.

Την υψηλότερη βαθμολογία όλων που άγγιξε το άριστα, είχε με 98% η κ. Σμαράγδα Χατζηδρόσου.

Η «μάχη» της πώλησης περνά σε όλα τα επίπεδα και δεν αφορά μόνον τους παραδοσιακούς διαμεσολαβητές (ασφαλιστές, πράκτορες και μεσίτες). Το υπαλληλικό προσωπικό καλείται να συμβάλει, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία όπου όλες οι δυνατότητες πρέπει να αξιοποιούνται. Οι εταιρίες άλλωστε, σε όλο το φάσμα του κλάδου που η δραστηριοποίησή τους έχει σχέση με την επαφή και επικοινωνία με τον πελάτη, όπως έχουν επανειλημμένα δηλώσει άνθρωποι της αγοράς, είναι εταιρίες πωλήσεων με εστίαση στην εξυπηρέτηση του καταναλωτή / πελάτη.

Τα θέματα στις τελευταίες εξετάσεις των υπαλλήλων, χαρακτηρίστηκαν γενικά ως «βατά», αν και όπως είναι φυσικό η «προσοχή» όπως άλλωστε ισχύει σε κάθε εξεταστική διαδικασία, ήταν απαραίτητη. Ενδεικτικά, κάποιες ερωτήσεις που τέθηκαν είναι: 

-    Δώστε τους ορισμούς της Κοινωνικής και Ιδιωτικής Ασφάλισης
-    Τι είναι ασφαλιστική τοποθέτηση και τι τεχνικά αποθέματα
-    Αναφέρετε συνοπτικά πέντε βασικές υποχρεώσεις των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών προς τον πελάτη.
-    Δώστε την έννοια των όρων «ασφάλισμα», «λήπτης της ασφάλισης», «ασφαλισμένος».
-    Τι είναι η έκθεση πραγματογνωμοσύνης και ποια η χρησιμότητά της;

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων
Δείτε εδώ τις πρότυπες απαντήσεις της 08/05/2010.