WING: Η ισχύς εν τη ενώσει

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το τετραήμερο συνέδριο του διεθνούς οργανισμού Μεσιτών Ασφαλίσεων της Wing. Τη διοργάνωση που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, ανέλαβε η Comergon Α.Ε. Μεσίτες Ασφαλίσεων, με επικεφαλείς τους κ.κ. Δημήτριο Ζαφειρίου (πρόεδρο) και Γεώργιο Ζαφειρίου (διευθύνων σύμβουλο). 

Το συνέδριο αποτέλεσε ταυτόχρονα και μια ευκαιρία να διαπιστώσει κανείς τη σημασία και τα οφέλη που προκύπτουν από τη συμμετοχή σε ισχυρά σχήματα παγκοσμίου εμβέλειας από πλευράς εταιρειών και στο χώρο της διαμεσολάβησης.

Η Wing (Worldwide Insurance Network Group) ιδρύθηκε το 1990 και σκοπός ύπαρξής της είναι σαφώς η εξυπηρέτηση πολυεθνικών λογαριασμών. Η διοργάνωση του εφετινού συνεδρίου στη χώρα μας, συνέπεσε μάλιστα με την εικοστή επέτειο από την έναρξη της. 

Πρόκειται για ένα διεθνή οργανισμό μεσιτών ασφαλίσεων, με έναν εκπρόσωπο ανά χώρα. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, όπως οι ΗΠΑ, που λόγω μεγέθους και πολυπλοκότητας εκπροσωπούνται με τέσσερα μέλη. Στον Οργανισμό αυτόν έχουν σήμερα παρουσία περισσότερες από 50 χώρες που αντιστοιχούν σε 2 δισ. ευρώ παραγωγή ασφαλίστρων από τους μεσίτες – μέλη.

Η Comergon συμμετέχει από το 1999 και ως αποκλειστικό μέλος για την Ελλάδα. Ανέπτυξε έτσι τη διεθνή παρουσία της ανταποκρινόμενη στις εξελίξεις της παγκοσμιοποίησης, που οδηγεί πολλές ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτύξουν εργασίες εκτός των συνόρων και ταυτόχρονα ένα μεγάλο αριθμό πολυεθνικών επιχειρήσεων να δραστηριοποιείται στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία συμμετέχει επίσης ως αποκλειστικό μέλος για την Ελλάδα, στα κάτωθι διεθνή δίκτυα μεσιτών:
• WBN (Worldwide Broker Network) : 48 χώρες, ασφάλιστρα $34 δισ.
• UNISON 200 Χώρες παγκόσμια
• EURIBRON Insurance Broker Network: 19 χώρες, ασφάλιστρα €2 δισ.

Σύμφωνα με τη Comergon, η συμμετοχή της στα διεθνή δίκτυα μεσιτών, αποτελεί ένδειξη της διεθνούς αξιοπιστίας και εκτίμησης που έχει και δείχνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλες τις ασφαλιστικές αγορές του κόσμου. 

Με τον τρόπο αυτό, παρέχει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα στις πολυεθνικές εταιρείες να επιτυγχάνουν ενοποίηση της φιλοσοφίας αντιμετώπισης των κινδύνων, οικονομίες κλίμακος, τοπική διαχείριση ζημιών κλπ. Στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικά που σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και εμπειρία, καθιστούν την εταιρία στρατηγικό σύμμαχο του επιχειρηματία.

Η εξωστρέφεια της Comergon συνεχίστηκε και τα τελευταία χρόνια ίδρυσε (2008), την Comergon Holding Ventures Ltd στην Λευκωσία και το 2009 την Comergon Egypt Risk Managers Insurance Brokers στο Κάιρο.

WingΣε ότι αφορά τη WING, ως διεθνής ένωση ανεξάρτητων μεσιτών, προσφέρει μια ισχυρή εναλλακτική λύση στην απρόσωπη επιχειρηματική προσέγγιση των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων σε ότι αφορά την παροχή παγκόσμιων ασφαλιστικών υπηρεσιών.

Η διεθνής συνεργασία των μελών, μετουσιώνεται με συντονισμένο τρόπο, σε προσφορά ολοκληρωμένων ασφαλιστικών υπηρεσιών, διαχείριση κινδύνου και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εργαζομένους μέσω ομάδων ειδικών εμπειρογνωμόνων.

Κάθε μέλος Οργανισμού, έχει την ίδια συνολική δέσμευση για προσφορά πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσιών. Σύμφωνα με τη WING, αυτές οι βασικές αρχές βρίσκονται στην καρδιά κάθε επιτυχημένης επιχειρηματικής σχέσης, για κάθε μεγάλο ή μικρό πελάτη.

Βασική κατεύθυνσή της, είναι, ότι τα μέλη έχουν προσεκτικά επιλεγεί από ανεξάρτητους μεσίτες που έχτισαν τη φήμη τους μέσα από απόλυτη δέσμευση στην ποιότητα, παρέχοντας στους πελάτες επαγγελματική, προσωπική και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και εξυπηρέτηση.

Όσον αφορά τα συνέδρια του Οργανισμού, να αναφέρουμε ότι πραγματοποιούνται δύο φορές το χρόνο. Ένα κάθε φθινόπωρο στην Ευρώπη και ένα σε κάποιο μέρος παγκοσμίως στις αρχές καλοκαιριού. Η Comergon που ανέλαβε τη φετινή διοργάνωση, συμμετέχει ως αποκλειστικό μέλος σε τρεις χώρες όπου έχει και φυσική παρουσία με τη μορφή θυγατρικών της (Ελλάδα, Αίγυπτος και Κύπρος).

Στόχος των συνεδρίων είναι η λειτουργία του οργανισμού με διαρκώς εύρυθμο τρόπο, η ασφαλιστική ενημέρωση και η καλλιέργεια και ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων ανάμεσα στους μεσίτες / μέλη