S&P και Moody’ s υποβαθμίζουν τη θυγατρική της BP

Η Standard & Poor αναθεώρησες τις προβλέψεις της για την θυγατρική ασφαλιστική εταιρεία της BP, Jupiter,  σε αρνητικές από σταθερές, λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε η μητρική εταιρεία με την έκρηξη και τη βύθιση της εξέδρας άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon. 

Ταυτόχρονα και η Moody’s υποβάθμισε επίσης ορισμένες ειδικότητες της BP και των αμερικανικών της υπηρεσιών ης BP Corporation North America και προειδοποίησε για περαιτέρω πιθανή υποβάθμιση.

Η μητρική καθορίζει το ποσοστό της θυγατρικής

Η S & P, δήλωσε ότι “η αναθεωρημένη πρόβλεψη για την Jupiter δεν οφείλεται σε αλλαγές στα αυτόνομα χαρακτηριστικά της εταιρείας, παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει  ποσοτικοποιηθεί η έκθεσης της. Η Jupiter έχει όριο 700 εκατ. δολάρια ανά συμβάν.

Η εταιρεία Jupiter ως θυγατρική αξιολογείται με τα ίδια κριτήρια διαβάθμισης που αξιολογείται και η μητρική. Η βαθμολόγηση της θυγατρικής θα κινείται μαζί με της μητρικής. Η αρνητική πρόβλεψη για την Jupiter στην ουσία αντικατοπτρίζει  αντικατοπτρίζει την κατάσταση της μητρικής της.”

Σύμφωνα με τη Moody’s η υποβάθμιση της αφορούσε την  “προσδοκία ότι η παρατεταμένη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, η οποία προκλήθηκε από την έκρηξη στην Transocean θα οδηγήσει στην καταβολή σημαντικού κόστους για τον καθαρισμό της περιοχής και τα δικαστικά έξοδα.

Απαραίτητη η συλλογή επιπλέον πληροφοριών

Η Moody’s δήλωσε ότι χρειάζεται ενδελεχής αξιολόγηση των διαφόρων σεναρίων, που ο όμιλος μπορεί να αντιμετωπίσει όσον αφορά τον καθορισμό του τελικού κόστους καθαρισμού,  την κατανομή της ευθύνης για το ατύχημα Macondo, και τον δικαστικό αγώνα “. 

Αυτό θα περιλαμβάνει “τις πολιτικές πιέσεις που ασκούνται από τις αρχές των ΗΠΑ, τη σημαντική νομική έκθεση της εταιρείας, καθώς και την οικονομική ευθύνη που είναι πιθανό να συνεχιστεί και  κατά τα επόμενα χρόνια”.