ΕΤΕ: “Διαγωνισμός i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία”

Την καθιέρωση ετήσιου ανοικτού “Διαγωνισμό i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία”, ανακοίνωσε  σε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Απόστολος Ταμβακάκης, σε συνέντευξη Τύπου.

Κάθε Έλληνας και Ελληνίδα άνω των 18 ετών θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει με μία πρόταση καινοτομίας, βασισμένη στις νέες τεχνολογίες που έχουν εισέλθει πλέον στην καθημερινότητά μας, σε τέσσερα πεδία: Την ηλεκτρονική ενημέρωση, το ηλεκτρονικό επιχειρείν, την κοινωνική δικτύωση και, τέλος, την προστασία του περιβάλλοντος και την οικολογική διαχείριση των πηγών ενέργειας, ανέφερε ο κ.Ταμβακάκης. 

“Φιλοδοξούμε ο “Διαγωνισμός i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία” να αποτελέσει μια νέα πλατφόρμα παραγωγής σύγχρονων ιδεών που μπορούν να ωφελήσουν όλους μας. Αυτή η νέα προσπάθεια απευθύνεται κυρίως στους νέους, τις ενδιαφέρουσες προτάσεις των οποίων θέλουμε να υποστηρίξουμε. 

Η Εθνική επιδιώκει να προσφέρει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να ονειρευτούν, να δημιουργήσουν και να χαράξουν νέους δρόμους αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών. Καλούμε, λοιπόν, φοιτητές, σπουδαστές, νέους ελεύθερους επαγγελματίες και όσους άλλους θέλουν, να αξιοποιήσουν αυτή την πρωτοβουλία και να συμμετέχουν στο διαγωνισμό μας”, ανέφερε ο κ. Ταμβακάκης.

Ανοίγοντας την συνέντευξη Τύπου ο κ.Ταμβακάκης, επισήμανε ότι η χώρα μας περνά δύσκολες στιγμές. Δεν είναι μόνον το μέγεθος των προβλημάτων, που υπερβαίνει όλα όσα οι νεότερες γενιές είχαν γνωρίσει. Είναι, κυρίως, ένα κλίμα απαισιοδοξίας και μοιρολατρίας, που ενισχύουν τις δυνάμεις της αδράνειας και απειλούν να απαξιώσουν κάθε έννοια δημιουργίας. 

Μέσα στην κρίση όμως, πολλές φορές γεννιέται η ευκαιρία και δημιουργείται η βάση για καινοτόμες ενέργειες και για μια νέα προσέγγιση του μέλλοντος. Σε συνθήκες κρίσης, η αναζήτηση φρέσκων, ρεαλιστικών και εφαρμόσιμων ιδεών, μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους και να διαμορφώσει νέες πραγματικότητες, πρόσθεσε.

Σε χαιρετισμό της η υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα  Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη της έρευνας και καινοτομίας και στο πλαίσιο αυτό ξεκινά εντός του Ιουλίου διαβούλευση για τον καθορισμό της πολιτικής στο τομέα αυτό. Απαιτείται η συμμετοχή όλων και όχι μόνον της πολιτείας για τη δημιουργία ενός κινήματος καινοτομίας. 

Επιχειρήσεις, φορείς, πανεπιστημιακά ιδρύματα, απλοί πολίτες πρέπει όλοι να συμβάλλουν ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο καινοτομίας στην χώρας μας, είπε η υπουργός.

Στην πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας συμμετέχουν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο της Κρήτης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό στην ιστοσελίδα της Εθνικής Τράπεζας http://www.nbg.gr/