Τα μηνύματα του κ. Ανδρέα Βασιλείου

Με ενδιαφέρον διαβάζουμε την τελευταία επιστολή του προέδρου της Alico Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, κ. Ανδρέα Βασιλείου, προς το παραγωγικό και το διοικητικό σύστημα της Alico Ελλάδος.
 
Με την επιστολή του ο κ. Βασιλείου αρχικά επισημαίνει τις αντίξοες οικονομικές συγκυρίες και το πώς αυτές επηρεάζουν την πορεία της αγοράς, ιδιαίτερα στον τομέα των συντάξεων και της υγείας, στη συνέχεια αναλύει τους στόχους που θα πρέπει να έχει η εταιρεία ώστε να ανταπεξέλθει της περιόδου, αμέσως μετά αναφέρεται στην πορεία των διαδικασιών συγχώνευσης της MetLife με την Alico, ενώ ενδιαφέρον έχει το πώς καταλήγει στην επιστολή του. 

Ειδικότερα τονίζει τα εξής:
 
“Η γενικότερη εσωτερική μας κατάσταση είναι καλή και η μεταβατική μας πορεία και δυσκολίες των τελευταίων δύο ετών βαίνουν σε ευτυχή κατάληξη εντός του έτους. Αλλά στα πλαίσια των γενικότερων δυσκολιών και βεβαιοτήτων τίποτε δεν μπορεί να είναι χειρότερο:
 
-         Για έναν ασφαλισμένο, να ακυρώσει ή να μην έχει επαρκή ασφαλιστική κάλυψη, και να προσθέσει, στη γενικότερη αρνητική συγκυρία, και την προσωπική / οικογενειακή του κρίση
-         Για έναν ασφαλιστή, να μην μπορεί – ιδιαίτερα και με προσωπική του ευθύνη και ολιγωρία – να στηρίξει τις οικονομικές ανάγκες της οικογένειάς του, γιατί απορρίπτεται από την αγορά και τον εαυτό του
-         Για έναν υπάλληλο, να χάσει τη δουλειά του – άδικα – γιατί δεν υπάρχουν αρκετά ασφάλιστρα με ευθύνη ή αδυναμία του Παραγωγικού Συστήματος, ή να χάσει τη  δουλειά του – δίκαια – γιατί δεν φροντίζει να την κάνει καλά.
 
Για την εταιρεία όλες οι οικογένειές μας είναι σημαντικές και κανείς δεν περισσεύει.
 
Η διεύθυνση της εταιρείας θα συνεχίσει να προστατεύει και να στηρίζει όλους που θα συμμετέχουν ενεργά, επαγγελματικά και αξιόπιστα στην πορεία που προδιαγράφει αυτή η επιστολή”.