Μια εβδομάδα περιθώριο πήρε Πρώτη Ασφαλιστική

Μικρή παράταση, μόλις μιας εβδομάδας, έδωσε η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Πρώτη Ασφαλιστική, προκειμένου να προχωρήσει στην κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά περίπου 20εκατ. ευρώ.
 
Την ανωτέρω απόφαση έλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, θέλοντας να εξασφαλίσει μια ακόμη, πιθανότατα τελευταία, ευκαιρία στην εταιρεία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, πριν προχωρήσει σε πιο δραστικά μέτρα.
 
Είναι γνωστό ότι ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο η Πρώτη Ασφαλιστική είχε την υποχρέωση να καλύψει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που βάσει των πρώτων ελέγχων ήταν κοντά στα 16,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό μέχρι και χθες, και για το λόγο αυτό η Επ.Ε.Ι.Α. προειδοποίησε την εταιρεία για τις προθέσεις της αν επιμείνει να μην καταβάλλει τα κεφάλαια τα οποία οφείλει.
 
Στο μεταξύ, χθες, το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής αποφάσισε και μια σειρά αποδεσμεύσεων περιουσιακών στοιχειών, τόσο της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, όσο και της Commercial Value, προκειμένου να καλυφθούν δεδουλευμένα των εργαζομένων στις δύο εταιρείες.
 
Σε ότι αφορά, τέλος, τους ελέγχους που διενεργεί η Επιτροπή στα οικονομικά στοιχεία β΄ εξαμήνου 2009 των ασφαλιστικών εταιρειών, υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί στα μέσα με τέλη του καλοκαιριού.