MDRT: Το πρώτο ευρωπαϊκό συνέδριο στην Αθήνα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση του πρώτου ευρωπαϊκού συνεδρίου που διοργανώνει το Million Dollar Round Table (MDRT) και το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 2- 4  Φεβρουαρίου του 2011.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα πολύ σημαντικό γεγονός καθώς είναι η πρώτη φορά που το MDRT στην 83χρονη ιστορία του διοργανώνει εκτός Ηνωμένων Πολιτειών και Καναδά, ένα συνέδριο τέτοιου βεληνεκούς.

Στις διήμερες εργασίες του συνεδρίου με τίτλο MDRT Europe ClassIQ, αναμένεται να συμμετάσχουν 2.500 ασφαλιστές από όλες της χώρες της Ευρώπης και όχι μόνον. Όπως τονίζει η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής για τη διεξαγωγή του συνεδρίου κ. Ρίτα Χριστοδουλάτου στη συνέντευξη τύπου της Παρασκευής, οι συμμετέχοντες, θα έχουν την ευκαιρία να αντιληφθούν το πλήθος των πλεονεκτημάτων που λαμβάνουν τα μέλη του MDRT και ταυτόχρονα θα μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους έμπειρους και επιτυχημένους ευρωπαίους συναδέλφους τους.

Ο Οργανισμός, έχει στόχο την ανάπτυξη και βελτίωση του ασφαλιστικού επαγγέλματος μέσα από εκπαιδευτικά εργαστήρια, ανταλλαγή ιδεών πωλήσεων και πιστή εφαρμογή των κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας του MDRT, πρόσθεσε η κ. Χριστοδουλάτου.

Το MDRT, διαθέτει σήμερα περίπου 32.000 μέλη παγκοσμίως, που αποτελούν μόλις το 5% των ασφαλιστών, δείγμα της υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουν. Στην Ελλάδα όπως δήλωσε ο πρόεδρος του MDRT στη χώρα κ. Ιωάννης Χατζάκης, υπάρχουν γρήγοροι ρυθμοί ανάπτυξης και τα τελευταία χρόνια πάνω από 100 ασφαλιστές έγιναν μέλη.

«Μάλλον είναι η καλύτερη εποχή να πραγματοποιηθεί το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο. Το κράτος πρόνοια δείχνει ότι δεν είναι βιώσιμο και η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην περιοχή», δήλωσε από την πλευρά του, ο διευθυντής του Γραφείου Ευρώπης του MDRT κ. Matteo Pederzoli.

Σε ότι αφορά την τρέχουσα κρίση, η κ. Χριστοδουλάτου τόνισε ότι τώρα είναι η στιγμή που απαιτείται υψηλός επαγγελματισμός που να δίνει διέξοδο, κάτι που μπορούν να προσφέρουν τα μέλη του MDRT. Ο κ. Χατζάκης πρόσθεσε, ότι η παγκόσμια κρίση έδειξε ότι είναι μια κρίση εμπιστοσύνης προς τις κρατικές οικονομικές πολιτικές. Το κράτος έδειξε ότι δεν μπορεί να ολοκληρώσει την προστασία στο χώρο της σύνταξης και της υγείας, όπου καλείται ο ιδιωτικός τομέας να καλύψει το κενό. Οι προοπτικές κατά συνέπεια για τους επαγγελματίες του χώρου και ειδικότερα για τα μέλη του MDRT είναι πολύ σημαντικές, πρόσθεσε.

Τη διοργάνωση του συνεδρίου, όπως ανακοίνωσε ο κ. Pederzoli, ανέλαβε η εταιρία Frei Congress Travel. Την Παρασκευή 28 Μαΐου, έγινε μάλιστα συνάντηση μελών του MDRT με θέμα την επιλογή των ομιλητών και το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν και ονόματα. Μεταξύ αυτών θα υπάρχουν άνθρωποι προερχόμενοι από την εγχώρια, κυρίως όμως από τη διεθνή αγορά.
Το συνέδριο θα έχει εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα με τελετή έναρξης και λήξης και οι εκπρόσωποι του MDRT ζήτησαν από τις εταιρίες να ενθαρρύνουν τους συνεργάτες τους να συμμετάσχουν στο συνέδριο.

Επίσης, οι συναντήσεις θα είναι ανοιχτές στο κοινό, ενώ θα υπάρχουν και συνεδρίες για τα μέλη.

Το κόστος συμμετοχής έχει προσδιοριστεί έως τον Αύγουστο στα 350 ευρώ και θα αυξηθεί στη συνέχεια όσο περιορίζονται οι διαθέσιμες θέσεις. Η δήλωση συμμετοχών έχει ήδη αρχίσει.