Αλλαγές στο οργανόγραμμα της Εθνικής Ασφαλιστικής

Στις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο οργανόγραμμα της Εθνικής Ασφαλιστικής μετά από απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας τη Θέση Γενικού Διευθυντή ανέλαβε ο κ. Αθανάσιος Καλογεράς.

Ο κ. Καλογεράς είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματούχος του ετήσιου Προγράμματος Στελεχών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΕΙΑΣ).  Με 34ετή απασχόληση σε διάφορες διοικητικές θέσεις της Εταιρίας, έχει χρηματίσει, μεταξύ άλλων, Αναπληρωτής Διευθυντής Ατομικών Ασφαλίσεων Ζωής & Υγείας, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και Διευθυντής Οργάνωσης & Ποιότητας.

Υπό την εποπτεία του αναλαμβάνει τη Συντονιστική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού,  Bancassurance, Οργάνωσης & Διαχείρισης Έργων, στην οποία επικεφαλής τοποθετείται ο κ. Γρηγόρης Νικήτας. Επίσης αναλαμβάνει τη Συντονιστική Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Ιδιωτών Πελατών, με επικεφαλής τον κ. Ιωάννη Πολίτη.

Ο κ. Νικήτας είναι πτυχιούχος  του μαθηματικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  με μεταπτυχιακές σπουδές στην επιχειρησιακή έρευνα (MSc, Νέα Υόρκη) ενώ κατά την 25ετή υπηρεσία του στην εταιρεία ασχολήθηκε με θέματα στατιστικής ανάλυσης, παραγωγικότητας, εκπαίδευσης, marketing, στρατηγικού προγραμματισμού συστημάτων οργάνωσης  και εισαγωγής καινοτομιών. Την τελευταία πενταετία ήταν Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Bancassurance.

O κ. Πολίτης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ. Ανήκει στο δυναμικό της Εταιρίας από το 1979 ενώ έχει διατελέσει Προϊστάμενος του Τομέα Πλοίων της εταιρείας, της Περιφερειακής Υποδιεύθυνσης Πειραιά  και Προϊστάμενος  της Διεύθυνσης Ομαδικών Ασφαλίσεων Ζωής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε επίσης τη δημιουργία νέας Συντονιστικής Διεύθυνσης Γενικών Ασφαλίσεων & Εξυπηρέτησης Μεγάλων Πελατών, με επικεφαλής την κα Παρασκευή  Κοντοπάνου η οποία είναι απόφοιτος  του νομικού τμήματος και του τμήματος πολιτικών επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ έχει πραγματοποιήσει ειδικές σπουδές σε θέματα ασφαλειών στην Ελλάδα, τη Γερμανία και τη Μ. Βρετανία.

Ανήκει στο δυναμικό της εταιρείας από το 1976 και έχει μεταξύ άλλων διατελέσει Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κλάδου Πυρός και Μηχανολογίας  και της Διεύθυνσης Πυρός και Μεγάλων Πελατών.

Τη Διεύθυνση Ομαδικών Ασφαλίσεων της εταιρείας ανέλαβε ως Προϊστάμενος ο κ. Τάσος Πάτερης. Ο κ. Πάτερης ανήκει στο ανθρώπινο δυναμικό της Εταιρίας  από το 1981 και έχει μεγάλη εμπειρία στις Ομαδικές Ασφάλειες,  στις Αποζημιώσεις, στις Αναλήψεις και στον Τομέα Ανάπτυξης Εργασιών.

 Οι παραπάνω αλλαγές δίνουν το στίγμα  της εταιρείας η οποία επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό και στη διοίκηση έργων με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία της,  η οποία προϋποθέτει,  μεταξύ άλλων, την  αναμόρφωση διαδικασιών και αξιοποίηση της τεχνολογίας. Μεγάλη σημασία αποδίδεται και στην ανάπτυξη του Bancassurance.

Η εταιρεία προσβλέπει επίσης στην ενιαία γραμμή παραγωγής όλων των προϊόντων της με στόχο της διείσδυσή τους μέσω των δικτύων της αλλά και στην ενίσχυση του cross selling προς τους πελάτες της.

Στοχεύει επίσης  στην αξιοποίηση συνεργιών μεταξύ των διαφόρων κλάδων ασφάλισης και στην ετοιμότητά της να υποδεχθεί συμβόλαια συμπληρωματικών συντάξεων που είναι βέβαιο πως θα προκύψουν στην αγορά λόγω των μεταβολών στο ασφαλιστικό