Μειώνεται το ποσοστό κάλυψης για ζημίες ρύπανσης

H μεσιτική εταιρεία Lloyd & Partners έχει ενημερώσει τους  γερουσιαστές των ΗΠΑ για την επικείμενη μείωση στις ασφαλιστικές καλύψεις που αφορούν ζημίες ρύπανσης από πετρελαϊκές εταιρίες. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones η μείωση της κάλυψης θα αγγίξει το15%  και οφείλεται στη διαρροή πετρελαίου που σημειώθηκε πρόσφατα στον Κόλπο του Μεξικού.

Έως τώρα τουλάχιστον μία μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα αστικής ευθύνης της ενέργειας δήλωσε ότι έχει ήδη περικόψει την κάλυψη που θα προσφέρει στις επιχειρήσεις κατά το ένα τρίτο, ενώ οι τιμές είναι πιθανό να αυξηθούν σημαντικά. 

Ο κ. John Lloyd, Διευθύνων Σύμβουλος της χρηματιστηριακής, προέβλεψε ότι υπάρχει «πίεση και από τις δύο πλευρές της εξίσωσης και της προσφοράς και της ζήτησης, καθώς συρρικνώνεται η ικανότητα κάλυψης και η ζήτηση για υψηλότερα όρια υλοποιείται».

Οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να αυξήσουν τις αξιώσεις

Οι μεσίτες παρέθεσαν τη δική τους ανάλυση στην πρόταση της Γερουσίας των Δημοκρατικών να αυξηθεί το ανώτατο όριο για τις αξιώσεις αποζημιώσεων που η BP πρέπει να πληρώσει για την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού.

Η μεσιτική Alliant Insurance Services προειδοποίησε ότι η αύξηση του ορίου ευθύνης θα απέτρεπε τους φορείς στον Κόλπο του Μεξικού να αποκτήσουν κατάλληλη ασφάλιση. Το ισχύον όριο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία είναι 75 εκατ. δολάρια.

«Κατά την άποψή μας, μόνο οι εθνικές και οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου θα είναι οικονομικά ισχυρές για να συνεχίσουν την τρέχουσα έρευνα και την αναπτυξιακή  προσπάθεια» αν το ανώτατο όριο αυξηθεί σημαντικά, ανέφερε ο κ. Benjamin Wilcox, αντιπρόεδρος στην Alliant.

Οι Ρεπουμπλικανικοί Γερουσιαστές καθοδηγούμενοι από την κα. Lisa Murkowski μπλόκαραν την προσπάθεια για την αύξηση του ανώτατου ορίου ευθύνης.