Ανοίγει τα χαρτιά του για την Commercial ο Παντελίδης

Παρουσία εκπροσώπων των ασφαλιστικών εταιρειών αναμένεται σήμερα η ανάλυση από τον Επόπτη Χαρτοφυλακίου Ζωής κ. Γιάννη Παντελίδη του χαρτοφυλακίου της Commercial Value.

Η παρουσίαση γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας πώλησης και εξεύρεσης αναδόχου, διαδικασία που προκρίνεται από την κυβέρνηση, όπως έγινε σαφές και κατά την πρόσφατη συζήτηση του θέματος στη Βουλή.

Το έλλειμμα στην περίπτωση της Commercial Value προσδιορίζεται στα 100 εκατ. ευρώ περίπου, καθώς το σύνολο των τεχνικών αποθεμάτων της εταιρείας προσδιορίζεται στα 300 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ η ασφαλιστική τοποθέτηση υπερβαίνει τα 200 εκατ. ευρώ.

Πρόσθετο έλλειμμα πάντως στην ασφαλιστική τοποθέτηση φέρεται να συνιστά το ποσό των 28 εκατ. ευρώ που αφορούσε ήδη υποβληθέντα αιτήματα εξαγοράς ασφαλιστηρίων συμβολαίων από ασφαλισμένους στην εταιρεία.

Ο χειρισμός αυτών των απαιτήσεων πάντως δεν μπορεί να θέτει τους ασφαλισμένους που «πρόλαβαν» να υποβάλλουν αιτήματα εξαγοράς σε προνομιακή θέση σε σχέση με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους  και ως εκ τούτου φαίνεται να προκρίνεται η ικανοποίηση αυτών των απαιτήσεων κατά αντιστοιχία με το σύνολο των ασφαλισμένων εταιρείας.

Σε αντίθεση με την Ασπίς Πρόνοια, η Commercial Value φέρεται να έχει στη διάθεσή της ελεύθερη περιουσία, που περιλαμβάνει  καταθέσεις, αλλά ακίνητα κυρίως στην Αθήνα, η αξία των οποίων είναι υπερδιπλάσια της  αντικειμενικής τους αξίας.