Οι φυσικές καταστροφές μειώνουν τα κέρδη της PartnerRe

Τα κέρδη του πρώτου τριμήνου του 2010 δημοσίευσε την Παρασκευή η PartnerRe, όπου αναφέρει ότι διαμορφώθηκαν στα 79,7 εκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας μείωση της τάξεως του 43,6% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2009.

Τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα για το πρώτο τρίμηνο του 2010 αυξήθηκαν κατά 42,4% και διαμορφώθηκαν στα 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Η μεγάλη διαφορά οφείλεται στην αύξηση κατά 20% σε ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα για κάλυψη από φυσικές καταστροφές.

Η μείωση των κερδών οφείλεται κυρίως σε απώλειες λόγω των φυσικών καταστροφών ύψους 344 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με δήλωση PartnerRe.

«Ως παγκόσμια εταιρία στο χώρο των αντασφαλίσεων υποθέτουμε ότι η αστάθεια αποτελεί έναν ανεπιθύμητο παράγοντα για τους πελάτες μας και, κατά συνέπεια, αναμένουμε να φανεί ότι αυτή η ευμεταβλητότητα είναι παροδική στα τριμηνιαία μας αποτελέσματα» δήλωσε ο Patrick Thiele, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της PartnerRe. 

Η αντασφαλιστική εταιρία, που εδράζεται στην περιοχή Pembroke στις Βερμούδες, εμφανίζει αυξημένο συνολικό δείκτη εξόδων για το πρώτο τρίμηνο του 2010, που διαμορφώθηκε στο 116,9% έναντι του 87% το πρώτο τρίμηνο του 2009