Χάθηκαν στις ερμηνείες τα δεδουλευμένα των εργαζομένων της Ασπίς

Την πλήρη αντίθεσή της κατά της στάση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων Ασπίς Πρόνοια, καθώς θεωρεί ότι δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην επίλυση του ζητήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6/5/2010 η συγκέντρωση των πρώην εργαζομένων της Ασπίδας στην είσοδο των γραφείων στο Μαρούσι. Το προεδρείο της ΟΑΣΕ ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις συνεχείς επαφές τις οποίες είχε τόσο με την Επ.Ε.Ι.Α. όσο και με το Επικουρικό, και ειδικότερα την τελευταία συνάντηση το πρωί της Πέμπτης. 

Το σοβαρότερο πρόβλημα που έχει εγερθεί από την Επ.Ε.Ι.Α., είναι το κατά πόσον οι εργαζόμενοι δικαιούνται τα δεδουλευμένα από το ταμείο αφερεγγυότητας εργοδότη του ΟΑΕΔ ή από την υπό εκκαθάριση εταιρία. 

Να σημειώσουμε εδώ ότι πέρα από το γελοίο και ανυπόστατο του προβληματισμού της Επ.Ε.Ι.Α., η προθεσμία των έξι μηνών που οι εργαζόμενοι είχαν το δικαίωμα να προσφύγουν στον ΟΑΕΔ, έχει ήδη παρέλθει. 

Η κατάληξη αυτών των επαφών ήταν η δέσμευση του κ. Πέτσα της Επ.Ε.Ι.Α. ότι αν το Επικουρικό ως συνδιαχειριστής και ο επόπτης εκκαθάρισης στείλουν επιστολή στην Επ.Ε.Ι.Α. ότι συμφωνούν να καταβληθούν τα δεδουλευμένα από την εκκαθάριση θα προχωρήσουν στην προσεχή συνεδρίαση της Επ.Ε.Ι.Α. στην αποδέσμευση. 

Ο επόπτης εκκαθάρισης ο οποίος ύστερα από πρόσκληση της συντονιστικής επιτροπής κατέβηκε στη συγκέντρωση, αποδέχθηκε να αποστείλει την επιστολή. Εν όσο όμως ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση των εργαζομένων με τον επόπτη, η Επ.Ε.Ι.Α. με επιστολή του γενικού διευθυντή της κ. Βάσση, εμμένει στην θέση της για το θέμα των δεδουλευμένων και  ζητά από τον επόπτη να αποστείλει νέο αίτημα χωρίς να συνυπολογίζει τα δεδουλευμένα, αλλά μόνο τις αποζημιώσεις, ακυρώνοντας ουσιαστικά τις συζητήσεις με την ΟΑΣΕ που έγιναν την ίδια μέρα. 

Είναι προφανής πλέον η προσπάθεια της Επ.Ε.Ι.Α. και ειδικότερα των στελεχών της, κ. Παυλόπουλου και κ. Βάσση, να φέρουν κάθε είδους προσκόμματα στην επίλυση του προβλήματος.

Οι εργαζόμενοι μέσω των συλλογικών τους οργάνων είναι αποφασισμένοι ακόμη πιο δυναμικά, να βάλουν επιτέλους ένα τέλος στην κοροϊδία που υφίστανται εδώ και οχτώ μήνες και δηλώνουν έτοιμοι ακόμη και να κατασκηνώσουν έξω (ή και μέσα) στην Επ.Ε.Ι.Α. που όλα δείχνουν ότι είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη κωλυσιεργία,  μέχρι να δοθεί λύση και να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται.

Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων Ασπίς Πρόνοια