Οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές μειώνουν τα κέρδη της Swiss Re

Αυξημένα κέρδη εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο του 2010 η Swiss Reinsurance Co. Ltd, που διαμορφώθηκαν στα  158 εκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 22%, παρά τις απώλειες που είχε η εταιρία λόγω των αποζημιώσεων που κατέβαλε για τις καταστροφές στον κλάδο Περιουσίας/ Ατυχημάτων.

Η αντασφαλιστική εταιρία με έδρα τη Ζυρίχη δήλωσε την Πέμπτη ότι οι απώλειες στον κλάδο Ιδιοκτησίας / Ατυχημάτων άγγιξαν τα 500 εκατ. δολ. για το σεισμό στη Χιλή, και τα 100 εκατομμύρια για την ανεμοθύελλα Xynthia στην Ευρώπη. Τα αποτελέσματα αυτά μειώνουν τα λειτουργικά κέρδη αυτού του τομέα σε 259 εκατομμύρια δολάρια κατά το πρώτο τρίμηνο, καταγράφοντας δηλαδή πτώση της τάξεως του 69%.

Η Swiss Re δήλωσε ότι «οι απώλειες από καταστροφές συνεχίζονται και στο δεύτερο τρίμηνο, όπου αναμένεται να υπάρξει απώλεια 200 εκατομμυρίων δολαρίων από την έκρηξη και εν συνεχεία τη βύθιση της πλατφόρμας Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού, που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η αντασφαλιστική εταιρία κατέγραψε 305 εκατομμύρια δολάρια σε απευθείας ασφάλιστρα για αντάσφαλιση εκτός κλάδου ζωής και ανέλαβε 5,30 δισ. δολάρια σε ασφάλιστρα. Μετά από την εκχώρηση 1,18 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αντασφαλιστές, τα ασφάλιστρα κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους ανήλθαν στα 4,42 δισεκατομμύρια δολάρια, σε αντιδιαστολή με τα 4,65 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Τα δεδουλευμένα ασφάλιστρα που δεν ανήκουν στον κλάδο ζωής ανήλθαν στα 2,85 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο, παρουσιάζοντας πτώση κατά 16% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Τα δεδουλευμένα ασφάλιστρα του ομίλου μειώθηκαν κατά 13% και διαμορφώθηκαν στα 4,97 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο δείκτης συνολικών εξόδων του κλάδου Περιουσίας / Ατυχημάτων διαμορφώθηκε στο 109,4% από 90,2% που ήταν κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το καθαρό εισόδημα της Swiss Re από επενδύσεις άγγιξε το 1,48 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο, έναντι των 1,31 δισεκατομμυρίων που είχε διαμορφωθεί το 2009.