Ε.Ε.Α.Ε.: Πρόεδρος η κ. Δήμητρα Λύχρου

Η κ. Δήμητρα Λύχρου είναι η νέα πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (Ε.Ε.Α.Ε.), μετά τη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και τη συγκρότησή του σε σώμα.
Αναλυτικά, η συγκρότησή του Δ.Σ. έχει ως εξής:

•    Δήμητρα Λύχρου, Πρόεδρος
•    Χάρης Αλεξόπουλος, Αντιπρόεδρος
•    Αλέξανδρος Ραφαηλίδης, Γενικός Γραμματέας
•    Άκης Σκρίκας, Ταμίας
•    Ειρήνη Λατσούδη, Μέλος
•    Σπύρος Πατρίκιος, Μέλος
•    Αναστάσιος Μάνεσης, Μέλος

Η εκλογή ήταν ομόφωνη και η συνεδρίαση έγινε σε ενωτικό κλίμα, όπως επιβάλλεται άλλωστε, σε μια κρίσιμη περίοδο, όχι μόνο για την Ελληνική οικονομία, αλλά και τον ασφαλιστικό κλάδο και τους διαμεσολαβούντες, ειδικότερα. Οι συνέπειες από τις γνωστές εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά και η πρωτοφανής οικονομική κρίση, αποτελούν δύο βασικά συστατικά δραστηριοποίησης του κλάδου στο σημερινό σκηνικό.

Η Ε.Α.Ε.Ε., ως μια πολυπληθής Ένωση με μακροχρόνια ιστορική διαδρομή, άνω των 70 ετών, καλείται να συμβάλει καθοριστικά με προτάσεις και δράσεις στη διαμόρφωση των νέων συνθηκών στον ασφαλιστικό κλάδο που οπωσδήποτε αφορούν άμεσα και το χώρο της διαμεσολάβησης.

Όσον αφορά τις προοπτικές, συχνά διατυπώνονται διάφορες εκτιμήσεις στην αγορά, όπως μεταξύ άλλων και για μείωση του αριθμού των διαμεσολαβούντων, αλλά και ενίσχυση του επαγγελματισμού σε σχέση με σήμερα.

Η νέα διοίκηση επομένως έχει να αντιμετωπίσει τις σημαντικές προκλήσεις και τις καταιγιστικές εξελίξεις που αλλάζουν το τοπίο στον ασφαλιστικό κλάδο και στη διαμεσολάβηση.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι διαμεσολαβούντες όπως έχει επανειλημμένα αναφερθεί, καλούνται να είναι ενωμένοι, ώστε να επιτύχουν αυξημένη δυνατότητα διαπραγμάτευσης και παρέμβασης απέναντι στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

Καλή επιτυχία λοιπόν στο νέο Δ.Σ., η θητεία του οποίου είναι τριετής.