Αντίστροφη μέτρηση για την Πρώτη Ασφαλιστική

Εντός του Μαΐου καλείται να ολοκληρώσει την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου η Πρώτη Ασφαλιστική, η οποία έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να υλοποιήσει την ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της κατά 16 εκατ. ευρώ. 

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Πρώτης  Ασφαλιστικής μετά την απόσυρση ενδιαφέροντος της Demco, εταιρείας holding του κ. Δημήτρη Κοντομηνά, προτίθενται σύμφωνα με πληροφορίες να καλύψουν  τέσσερις μεγάλοι ασφαλιστές

Το σχετικό αίτημα έχει ήδη υποβληθεί στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, η οποία θα αξιολογήσει τόσο τη βιωσιμότητα του σχεδίου, που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι με χρηματοδότηση από την Proton Bank.

Στο μικροσκόπιο της Επ.Ε.Ι.Α. θα τεθεί επίσης η αξιολόγηση της καταλληλότητας των υποψηφίων νέων μετόχων, που σύμφωνα με την νομοθεσία είναι προαπαιτούμενο για την άσκηση της ασφαλιστικής δραστηριότητας.

Θέμα καταλληλότητας τίθεται ωστόσο και για τον ίδιο το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Πρώτης Ασφαλιστικής κ. Στέφανο Αυγουλέα, ο  οποίος ως μέλος ασφαλιστικής εταιρείας της οποίας ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της, δηλαδή της Commercial Value, δεν θα πρέπει να ασκεί τη διοίκηση άλλης εταιρείας. 

Το θέμα έχει τεθεί από την Επ.Ε.Ι.Α. και αναμένεται να κριθεί στο προσεχές δεκαήμερο, προθεσμία που έχει δοθεί στη διοίκηση της Πρώτης Ασφαλιστικής, να τοποθετηθεί.