Οι μεταρρυθμίσεις στη Βρετανία επηρεάζουν τις ασφαλιστικές εταιρίες

Η εταιρία Bluefin κάλεσε τους ασφαλιστές αυτοκινήτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την επίλυση αξιώσεων τροχαίων ατυχημάτων μετά από τη νέα μεταρρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης, που τέθηκε σε ισχύ από σήμερα. 

Η εταιρία αναφέρεται στο γεγονός ότι πλέον οι ασφαλιστικές έχουν χρονικό περιθώριο μόνο 15 ημέρες για να αποδεχθούν ή να αρνηθούν την ευθύνη για αξιώσεις τροχαίων ατυχημάτων μέχρι 10.000 λίρες, που σύμφωνα με τους λογαριασμούς της εταιρείας αφορούν το 80% περίπου του συνόλου των απαιτήσεων που υποβάλλονται στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο κ. Peter Castle, επικεφαλής του τμήματος πελατών της Bluefin, σχολίασε ότι «οι μεταρρυθμίσεις είναι και θετικές και αρνητικές για τους ασφαλιστές. Η συντόμευση της προθεσμίας θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα και θα μειώσει τα δικαστικά έξοδα. 

Ωστόσο, μπορεί να σημειωθεί αύξηση των περιπτώσεων απάτης, καθώς ο ασφαλιστής θα έχει λιγότερο χρόνο να εξετάσει κάθε αίτημα, προκειμένου να παραμείνει εντός του χρονικού πλαισίου. Οι περιπτώσεις θα εξετάζονται βεβιασμένα, και αυτό θα δώσει στους απατεώνες περισσότερες ευκαιρίες παρά τα αυστηρά μέτρα κατά της απάτης που εφαρμόζονται από τους ασφαλιστές». 

Ο κ. Castle κατέληξε στο ότι «η τήρηση του χρονοδιαγράμματος θα προσθέσει μεγάλη πίεση στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, δεδομένου ότι θα πρέπει να εργαστούν διπλά για να ελέγξουν τις περιπτώσεις και να τις επιλύσουν μέσα στις 15 ημέρες. 

Οι περιπτώσεις στις οποίες υφίστανται υποψίες θα εντάσσονται πολύ συχνά στη διαδικασία εκτός αν ληφθούν πρωτοβουλίες σχετικά με την απάτη και τηρηθούν ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα. Το συνεχώς μεταβαλλόμενο πρόσωπο της απάτης δείχνει χωρίς αμφιβολία ότι ο κλάδος ασφάλισης αυτοκινήτων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός».