Ηλεκτρονικές σημειώσεις από την Allianz για τους μεσίτες

Το τμήμα λιανικών πωλήσεων της Allianz εισήγαγε ένα νέο σύστημα δωρεάν ηλεκτρονικών «σημειώσεων» για τους μεσίτες που είναι εγγεγραμμένοι στο ηλεκτρονικό μητρώο. 

Η ασφαλιστική εταιρία δήλωσε ότι η υπηρεσία με ασφάλεια αποστέλλει και λαμβάνει «σημειώματα» για τα προιόντα λιανικής πώλησης του κλάδου αυτοκινήτων και εμπορικών οχημάτων. Παρέχει επίσης υπηρεσίες για ταξί, αγροτικά οχήματα, ειδικούς τύπους οχημάτων, οχήματα στόλου και εμπορικά οχήματα. 

Ο κ.Gareth McChesney, επικεφαλής του τμήματος τιμολόγησης και υποβολής εκθέσεων λιανικής πώλησης της Allianz, δήλωσε πως «το πιλότικό πρόγραμμα έλαβε τόσο θετικά σχόλια από τους μεσίτες, που προσβλέπουμε σε μια πιο αποδοτική διαδικασία το συντομότερο δυνατό».

Η υπηρεσία χρησιμοποιείται ήδη από περισσότερους από 50 μεσίτες και η ασφαλιστική εταιρία δήλωσε ότι οι ηλεκτρονικές σημειώσεις μειώνουν την πιθανότητα απάτης, δεδομένου ότι δεν υφίσταται δυνατότητα αλαγής της ημερομηνίας. 

Η Allianz πρόσθεσε ότι «το κόστος παραγωγής και διανομής θα πρέπει να μειωθεί σημαντικά, καθώς ως ηλεκτρονική αγορά μειώνει την ανάγκη της έκδοσης σημειώσεων – εγχειριδίου για μεσίτες».

Ο κ. McChesney δήλωσε πως «υπάρχουν πολλά οφέλη τόσο για τις μεσιτικές εταιρείες που χρησιμοποιούν αυτή την υπηρεσία όσο και τους ασφαλιστές που παρέχουν αυτή την υπηρεσία. 

Ελπίζουμε ότι περισσότεροι μεσίτες θα συνειδητοποιήσουν το θετικό αντίκτυπο των ηλεκτρονικών σημειώσεων για τις επιχειρήσεις τους και δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτούς που είναι κατγεγραμμένοι στο ηλεκτρονικό μητρώο αλλά και στους υπόλοιπους».